Κοινωνία

Ο Μητροπολίτης που εγγράφει… μόνιμη υποθήκη για τη διαδοχή Ιερώνυμου

ιερωνυμος

Την περίοδο των συλλαλητηρίων για το Σκοπιανό, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος έγινε πρωτοσέλιδο, για τη σαφή και ξεκάθαρη διαφοροποίησή του από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ο γνωστός Ιεράρχης, που έγινε «πέτρα του σκανδάλου» στην αρχιεπισκοπική εκλογή του 2008, όταν κατήγγειλε εκβιασμό από υποστηρικτές του Μητροπολίτη Σπάρτης Ευστάθιου, με αποτέλεσμα να  «τσαλακώσει» την εικόνα του τελευταίου, και εν πολλοίς να του στερήσει τον αρχιεπισκοπικό θρόνο (καταγγελίες που στη συνέχεια… ξέχασε), είχε χρησιμοποιήσει σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά της ηγεσίας της Εκκλησίας, με αφορμή τη συναίνεση και συμμετοχή της στα συλλαλητήρια.

Με αφορμή εκείνη τη στάση του Χρυσόστομου, όλοι κατάλαβαν ότι οικοδομεί από τώρα προφίλ για την μετά Ιερωνύμου εποχή, ώστε να εκφράσει τη λεγόμενη «Αριστερά του Κυρίου» και να μπει απέναντι σε άλλους ιεράρχες, οι οποίοι θεωρούνται ότι εκφράζουν περισσότερο συντηρητικές δυνάμεις.

Ο ίδιος, δεν έδωσε συνέχεια, όσοι ωστόσο διαβάζουν  ανάμεσα στις γραμμές της συνέντευξης που παραχώρησε στο «Έθνος της Κυριακής» δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι παγιώνει τις φιλοδοξίες του για τη διαδοχή στην Εκκλησία.

Φυσικά  απορρίπτει τα σχετικά σενάρια, μιλάει για το μη ηθικό της έναρξης μιας τέτοιας συζήτησης ζώντος του Ιερωνύμου, επί της ουσίας ωστόσο βάζει και πάλι τον εαυτό του απέναντι σε άλλους Μητροπολίτες.

Σε εκείνους που, σύμφωνα με τον ίδιο,  «θέλουν να εμφανιστούν ως παράγοντες, ρυθμιστές ή και διαμορφωτές κάποιων εξελίξεων μέσα στην Ιεραρχία της Εκκλησίας, με σκοπό να προβληθούν οι ίδιοι και να ικανοποιήσουν τις προσωπικές φιλοδοξίες τους».

Κάτι αντίστοιχο δηλαδή με τον ρόλο που διαδραμάτισε ο ίδιος ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, στην αρχιεπισκοπική εκλογή του 2008.

πηγή ysterografa.gr

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER