Περιφέρειες - Δήμοι Πολιτική

Ο Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να λύσει το πρόβλημα κυβερνησιμότητας στην αυτοδιοίκηση – Δείτε ποιο είναι το σχέδιο

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει εδώ και πολύ καιρό πως θα διορθώσει όλες τις στρεβλώσεις που έχουν παρατηρηθεί στην κυβερνησιμότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, έχουν σχεδιαστεί στοχευμένα μέτρα τα οποία θα λύσουν μια και καλή το πρόβλημα και θα περιλαμβάνονται μέσα στο πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Τα μέτρα αυτά θα αφορούν τις αναγκαίες ρυθμίσεις ώστε να έχουν τη δυνατότητα οι δήμαρχοι και περιφερειάρχες να λειτουργήσουν τους δήμους και τις περιφέρειες. Οι υπόλοιπες αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση θα περιλαμβάνονται στον νέο κώδικα δήμων και κοινοτήτων και θα έρθει σε δεύτερη φάση προς ψήφιση στην Βουλή.

Όπως διαμηνύουν κυβερνητικά στελέχη θα μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες κατά την διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων και όπως προσθέτουν οι παρεμβάσεις θα ευνοούν την σύμπραξη των παρατάξεων, με απαραίτητη συμμετοχή αυτής από την οποία προέρχεται ο εκλεγμένος δήμαρχος ή περιφερειάρχης και θα ενισχύει την οικονομική επιτροπή με επιπλέον αρμοδιότητες για τη λήψη αποφάσεων. Στόχος είναι να δίνεται η δυνατότητα κατάρτισης και εκτέλεσης του οικονομικού προϋπολογισμού και του προγράμματος έργων.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa