Απόψεις Πολιτική

Ο Μητσοτάκης σηκώνει την Ελλάδα από τον «πάγκο»

ĩܣ㥫졠�𱹨�񣯽 ʵ񩜪ﵠ̧�ܪ砣顠�ᰡ㼱嵳破粠굪믶ﱟᲠ᰼ ά鯠󴩲 6 𬠹򠭥괡괯 이񯠣顠�᭴鬥�󧠴ﵠ꯱ﭯ�ʵ񩡪ޠ22 ̡񴟯�20 (EUROKINISSI/ Ñ.ԕЏՠБوՐϕуϕ/ć̇ԑǓ ЁЁ̇ԓϓ)

Αυτό που χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι τα γρήγορα αντανακλαστικά. Η άμεση αντίδραση και οι γρήγορες αποφάσεις. Και αυτό το είδαμε στον Έβρο και το βλέπουμε καθημερινά στην αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης. Επίσης ένα χαρακτηριστικό του πρωθυπουργού είναι ότι προκειμένου να επιτελέσει το καθήκον του έναντι των πολιτών, να διασφαλίσει εν προκειμένω την κοινωνική συνοχή και συγχρόνως την ομαλότητα, δεν περιμένει πότε θα του ανάψει το «πράσινο φως» οι Βρυξέλλες για να πράξει το σωστό.

Του Χάρη Παυλίδη
Θυμίζω την δήλωση του πριν η Λαγκάρντ άρει το καθεστώς της αυστηρής τήρησης του Συμφώνου Σταθερότητας, που περίπου είχε πει ότι δεν θα περιμένω την απόφαση της Ευρώπης για να αποφασίσω για την Ελλάδα, αλλά και την υπογραφή του στην πρόταση για την έκδοση ευρωομολόγου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναδεικνύεται στον κατάλληλο άνθρωπο, στην κατάλληλη θέση, στην πλέον κρίσιμη στιγμή για τη χώρα. Η αποφασιστικότητα στη λήψη των αποφάσεων και αποτελεσματικότητα με την οποία τις εφαρμόζει υπερβαίνει τις «προδιαγραφές» για τα ελληνικά δεδομένα. Θα τολμούσα να πω επιπλέον ότι αποτελεί και παράδειγμα για τους ομολόγους του στην Ευρώπη.

Άλλωστε μια ματιά στα σχόλια του ξένου Τύπου επιβεβαιώνουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει βρει τον τρόπο να τον «ακούν» αυτοί που συνήθως έκλειναν τα αυτιά του, αλλά και να υπολογίζουν την Ελλάδα εκείνοι που συνήθως την είχαν στον «πάγκο».

ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ Η ΧΩΡΑ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΝΑΝ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΕΤΑΙΡΟ.
Είναι προφανές ότι ο πρωθυπουργός δεν θα αφήσει την μεγάλη ευκαιρία να πάει χαμένη για να αλλάξει την Ελλάδα και να την ξαναφτιάξει από την αρχή. Και είναι επίσης προφανές ότι θα είναι ένας από εκείνους που θα διαδραματίσουν σημαίνοντα ρόλο στο ξαναχτίσιμο της Ευρώπης, γιατί όχι από την αρχή. Και με την ευκαιρία θα ήθελα να συμβουλεύσω κάποιους που κρίνουν τον Μητσοτάκη με μικροκομματικά κριτήρια, να ξαναδιαβάσουν αυτά που έχει κατά καιρούς πει πίσω από τις λέξεις. Θα καταλάβουν ότι το στοχοδιάγραμμα που έχει θέσει στον εαυτό του δεν είναι οι επόμενες εκλογές. Η αποδοχή που έχει στον ελληνικό λαό, ανεξάρτητα από κόμματα και ιδεολογίες, του δίνει τα περιθώρια να σχεδιάζει και να ενεργεί ως εθνικός ηγέτης. Κι αυτό θα κάνει με σκοπό να γράψει ιστορία.

Του Χάρη Παυλίδη

πηγή: tomanifesto.gr

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa