Παράξενα

Ο μικρότερος στρατός του κόσμου που έχει σπαθιά και πανοπλίες (BINTEO – ΦΩΤΟ)

Πρόκειται για το στρατό του Βατικανού και την προσωπική φρουρά του Ποντίφικα, την Ελβετική Φρουρά. Αποτελείται από 110 άντρες και 4 αξιωματικούς. Ιδρύθηκε στις 22 Ιανουαρίου 1506, όταν ο πάπας Ιούλιος Β’ προσέλαβε 150 Ελβετούς μισθοφόρους, oι οποίοι ήταν περιζήτητοι εκείνη την εποχή για τις σπουδαίες πολεμικές υπηρεσίες που προσέφεραν.

Αποτέλεσμα εικόνας για Swiss guard

Για να γίνει κάποιος μέλος της θα πρέπει να είναι Ελβετικής υπηκοότητας, Καθολικός, να έχει υπηρετήσει στον ελβετικό στρατό και να έχει απολυτήριο λυκείου. Πρέπει επίσης να έχουν ελάχιστο ύψος 1,74 και να είναι ηλικίας 19-30 ετών.Οι γυναίκες δεν γίνονται δεκτές.

Αποτέλεσμα εικόνας για Swiss guard

Η εκπαίδευση τους επικεντρώνεται σε τακτικές προστασίας υψηλών προσώπων, πολεμικές τέχνες και χρήση όλων των τύπων ελαφρών πυροβόλων όπλων. Ο οπλισμός των φρουρών στην είσοδο της οικίας του πάπα αποτελείται από λογχοπελέκεις και σπαθιά. Τα υπόλοιπα μέλη όμως, τα οποία βρίσκονται στις κανονικές υπηρεσίες φύλαξης φέρουν σύγχρονο οπλισμό.

Σχετική εικόνα

Αποτέλεσμα εικόνας για Swiss guard
Στις 13 Μαΐου 1981, τη στιγμή της απόπειρας της δολοφονίας του πάπα Ιωάννη Παύλου Β’ από τον Τούρκο Μεχμέτ Αλί Ακσα, ένα μέλος της φρουράς έπεσε πάνω στον Ποντίφικα και τον προστάτεψε με το σώμα του.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa