Εκλογές 2019 Περιφέρειες - Δήμοι

Ο Μπακογιάννης τα αλεξίπτωτα και οι… κοκορομαχίες

Στην εκπομπή «Ακραία Φαινόμενα» του ΣΚΑΙ, το πρωί του Σαββάτου ήταν καλεσμένος ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και υποψήφιος στο δήμο της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης. Εκεί, αποκαλύφθηκε ότι υπήρξε αλεξιπτωτιστής, κάτι που καθόλου δεν άρεσε τη μητέρα του, Ντόρα Μπακογιάννη!

«Αλεξίπτωτα για μένα ήταν ένα πολύ μεγάλο σχολείο. Εκεί έμαθα ότι ο άνθρωπος μπορεί να κάνει τα πάντα, να υπερβεί τα όριά του» τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης, που πήγε εθελοντής στους αλεξιπτωτιστές.

Μόνο που αυτό δεν άρεσε στη μητέρα του, η Ντόρα Μπακογιάννη. «Ζήσαμε δράματα! Κάθε Ελληνίδα μάνα που σέβεται τον εαυτό της…». Η Ντόρα Μπακογιάννη δεν ήθελε ο γιός της σε καμία περίπτωση να είναι στους αλεξιπτωτιστές. Αντίθετα από τον παππού του, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που «ήταν πιο χαλαρός, δεν είχε τέτοια θέματα».

Και κάπου εκεί ήρθε και η αποκάλυψη! Ο Κώστας Μπακογιάννης είπε πως «όταν κάναμε τα άλματα μερικές φορές ερχόντουσαν οικογένειες και έβλεπαν. Οι πιο πολλοί είχαν έρθει. Ποιος δεν άντεξε να έρθει βεβαίως; Η μάνα μου!».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων συγκινήθηκε όταν είδε το video από μια πτώση του και θυμήθηκε έναν συνστρατιώτη του, τον Θοδωρή Παντελάκη από το Ρέθυμνο, που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια άλματος το 2004. «Ξεχνάμε πολλές φορές και πρέπει να τιμάμε τους ανθρώπους. Ο Θοδωρής ήταν πολύ σημαντικός, ήταν φίλος μας και τον θυμόμαστε με πολύ αγάπη».

Στη συνέχεια η συζήτηση στράφηκε φυσικά στην υποψηφιότητα του.

«Όλα αυτά τα χρόνια δίνω τεράστια μάχη για τη συνεργασία, τη συνεννόηση και τη συναίνεση. Οκτώ στις δέκα αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος λαμβάνονται με διευρυμένες πλειοψηφίες. Αυτό γίνεται γιατί καθίσαμε κάτω, είδαμε ο καθένας τις θέσεις του και βρήκαμε κοινούς τόπους. Αυτό έχει σημασία. Γιατί αν είμαστε σε μια κοκορομαχία δεν βγαίνει άκρη» τόνισε.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ακόμα και όταν δέχεται επιθέσεις, συνειδητά επιλέγει να επικεντρώνεται στα πραγματικά προβλήματα και στις λύσεις τους.

Όπως τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, «στη συζήτηση βλέπουμε ότι υπάρχουν σημεία που συγκλίνουμε, όπως υπάρχουν και σημεία στα οποία υπάρχει μία απόσταση μεταξύ μας. Αλλά ακόμα και αυτή η απόσταση εμένα δεν με προβληματίζει γιατί μέσα από τη θέση και την αντίθεση έρχεται η σύνθεση. Και αυτό είναι το πολύ μεγάλο στοίχημα για όλους μας αύριο το πρωί. Όλοι στο ίδιο καζάνι θα βράσουμε. Μπορεί για δύο μήνες τώρα να είμαστε αντίπαλοι αλλά μετά για τέσσερα χρόνια θα πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί».

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο Κώστας Μπακογιάννης είπε ότι δεν πρόκειται να παίξει το παιχνίδι της «καμένης γης» για τη σημερινή κατάσταση στο Δήμο: «Συνειδητά αρνούμαι να κοιτάω πίσω. Όπως επίσης και συνειδητά αρνούμαι να μπω σε στείρα και άγονη αντιπαράθεση…Το πιο εύκολο πράγμα για έναν υποψήφιο είναι να βγαίνει και να λέει: «έχω εγώ παραλάβει καμένη γη, όλοι τα έχουν κάνει χάλια»… Αυτό το παιχνίδι δεν θα το παίξω. Υπάρχουν θετικά, υπάρχουν και αρνητικά… Η εικόνα της Αθήνας μιλάει από μόνη της. Αυτή είναι μια αλήθεια η οποία δεν κρύβεται».

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa