Κόσμος

Ο νεοναζί στη Γερμανία μετέδιδε live την επίθεση με τους νεκρούς στη συναγωγή

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε ένα βίντεο – ντοκουμέντο, καθώς και φωτογραφίες που τράβηξαν αυτόπτες μάρτυρες στο Χάλε της Γερμανίας, οι οποίες δείχνουν τον 27χρονο νεοναζί να πυροβολεί έξω από μία συναγωγή κάτι που οδήγησε στον θάνατο δύο ανθρώπων και σε τραυματισμούς άλλων.

Ο δράστης Στέφαν Μπάλιερτ είχε προσαρμόσει κάμερα στο κεφάλι του, μεταδίδοντας ζωντανά την επίθεση για σχεδόν 35 λεπτά. Ο νεοναζί του Χάλε θύμισε τους ομοϊδεάτες του σε Νορβηγία και Νέα Ζηλανδία σε αντίστοιχες ρατσιστικές δολοφονικές επιθέσεις.

Οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν λεπτομέρειες από τη δράση του ακροδεξιού δολοφόνου, ο οποίος σκότωσε δύο ανθρώπους κατά την επίθεσή του στη συναγωγή και στο εστιατόριο της πόλης Χάλε. Ο νεοναζί δράστης φορούσε στολή παραλλαγής και μεταλλικό κράνος, στο οποίο είχε προσαρμόσει μία κάμερα, μεταδίδοντας ζωντανά για σχεδόν 35 λεπτά σε ακροδεξιό κανάλι. Τη μετάδοση πρόλαβαν και είδαν 2.200 άνθρωποι, οι οποίοι αναζητούνται ως μάρτυρες από την αστυνομία.

Ο νεοναζί επιχείρησε να εισβάλει στη συναγωγή, που ήταν γεμάτη κόσμο λόγω της ιερής ημέρας του Γιομ Κιπούρ, αλλά δεν τα κατάφερε. Πέταξε τουλάχιστον μία χειροβομβίδα και πυροβόλησε έναν τυχαίο περαστικό, πριν κατευθυνθεί στο κοντινό κατάστημα, το οποίο ανήκει σε τουρκική οικογένεια. Εκεί σκότωσε ένα άτομο ακόμη.

Σύμφωνα με κάποιες πηγές, ο 27χρονος κατάφερε αρχικά να διαφύγει, χρησιμοποιώντας ταξί. Αργότερα όμως συνελήφθη, καθώς το ταξί τράκαρε με φορτηγό.

Πριν πραγματοποιήσει την επίθεση, ο νεοναζί δολοφόνος κατέγραψε δηλώσεις του στα αγγλικά: «Ο φεμινισμός είναι η αιτία της πτώσης των ποσοστών γεννήσεων στη Δύση, η οποία ενεργεί ως αποδιοπομπαίος τράγος για τη μαζική μετανάστευση. Η ρίζα όλων αυτών των προβλημάτων είναι ο Εβραίος».

Λίγες ώρες μετά, οι κάτοικοι της περιοχής στη γερμανική πόλη άφησαν κεριά και λουλούδια στο σημείο που χάθηκαν οι δύο ζωές και προσευχήθηκαν.

000_1LA0B2

000_1LA0B5

000_1LA0BA

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER



Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa