Παρασκηνιακά Πολιτική

Ο νόμος του 2010 για τους ανήλικους στις ταινίες φέρει την υπογραφή Ραγκούση!

Ο Γιάννης Ραγκούσης ήταν από τους πρώτους που κριτίκαραν την επέμβαση της Αστυνομίας στους κινηματογράφους που πρόβαλαν την ταινία Joker και μέσα βρίσκονταν ανήλικοι.

Η ανάρτηση του κ. Ραγκούση 

«Εκ μέρους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επικοινώνησα πριν από λίγο επίσημα με την Ελληνική Αστυνομία για να διακριβώσουμε εάν πράγματι αστυνομικοί επενέβησαν σε κινηματογράφους προκειμένου να ελέγξουν την ηλικία νέων θεατών.

Η επίσημη επιβεβαίωση των περιστατικών αυτών από την ΕΛΑΣ, προκάλεσε την άμεση αντίδρασή μας. Αντίδραση η οποία θα γενικευτεί απέναντι σε αυτά τα πρωτοφανή γεγονότα με την ενεργοποίηση κάθε κοινοβουλευτικού μέσου.

Οι κκ Μητσοτάκης και Χρυσοχοίδης είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι γι αυτές τις αδιανόητες εξελίξεις που γυρίζουν την Ελλάδα και την Ελληνική Αστυνομία σε πολύ σκοτεινές εποχές τους».

Όμως, ο πρώην υπουργός φαίνεται ξέχασε τι είχε υπογράψει το 2010. Το θέμα αποκάλυψε ο Αντώνης Καρύπογλου, δικηγόρος και πρώην πρόεδρος της Δράσης, ο οποίος ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Facebook ότι ο νόμος 3905/2010, στην άρθρο 37, παράγραφος 3, αναφέρει:

3. Απαγορεύεται η παρακολούθηση ακατάλληλων ταινιών σε ανηλίκους που δεν έχουν συμπληρώσει την απαιτούμενη από την κατάταξη της ταινίας ηλικία. Οποιος επιτρέπει σε ανηλίκους να εισέλθουν σε αίθουσα ή υπαίθριο χώρο στους οποίους προβάλλεται ταινία ακατάλληλη για την ηλικία τους τιμωρείται με χρηματική ποινή από 1.000 έως 10.000 ευρώ. Η τέλεση από αμέλεια της πράξης αυτής τιμωρείται με χρηματική ποινή από 500 έως 5.000 ευρώ.

Μεταξύ άλλων που υπογράφουν τον νόμο, ήταν ο τότε υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και τα άλλα μέλη της τότε κυβέρνησης Παπανδρέου.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa