Παρασκηνιακά

Ο «Ξενοφώντας» της… Βουλής! Κόμματα υπό διάλυση!

Βουλή

Μετά την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Αριστείδη Φωκά, η Ένωση Κεντρώων έμεινε με 5 βουλευτές. Αν αποχωρήσει και ο Γιάννης Σαρίδης, τότε το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη χάνει το status της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όπως αυτό προβλέπεται από τον Κανονισμό της Βουλής. Τον Σεπτέμβριο του 2015 η Ένωση Κεντρώων είχε εκλέξει 9 βουλευτές. Στην πορεία αποχώρησαν οι Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου (προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Καρράς (προσχώρησε στο ΚΙΝΑΚ) και ο Γιώργος Κατσιαντώνης (προσχώρησε στη ΝΔ)

Αλλά και το Ποτάμι μοιάζει να φυλλορροεί. Στον ΚΟ του Σταύρου Θεοδωράκη έχουν απομείνει 6 βουλευτές από τους 11 που είχαν εκλεγεί με τα ψηφοδέλτια του. Στην πορεία αποχώρησαν οι Κατερίνα Μάρκου (προσχώρησε στη ΝΔ), Ιάσων Φωτήλας (προσχώρησε στη ΝΔ), Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, Χάρης Θεοχάρης, Ιλάν Αχμέτ. Έντονες είναι οι φήμες ότι οι παραμένοντες (προς το παρόν) στο Ποτάμι Γρηγόρης Ψαριανός και Γιώργος Αμυράς τα έχουν «βρει» με τη ΝΔ.

Στους ΑΝΕΛ έχουν απομείνει πλέον 7 βουλευτές από τους 10 που είχαν εκλεγεί. Στην πορεία ανεξαρτητοποιήθηκαν οι Νίκος Νικολόπουλος, Δημήτρης Καμμένος και Γιώργος Λαζαρίδης.

Συνολικά από τους 30 βουλευτές που εξελέγησαν με τα τρία κόμματα, έχουν αποχωρήσει οι 12 μέχρι στιγμής!

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa