Πολιτική Σε πρώτο πλάνο

Ο Οικονόμου «καρφώνει» το υπ. Υγείας για τα ακατάλληλα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ

Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ, καθώς δεν έχουν αντικατασταθεί ακόμη ακατάλληλα ασθενοφόρα, επισημαίνουν σε ερώτησή τους είκοσι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων ο τομεάρχης Υγείας του κόμματος, Βασίλης Οικονόμου.

«Οι εξαγγελίες και οι υποσχέσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας στις αρχές του 2016 αφορούσαν την αλλαγή των υπαρχόντων καταπονημένων ασθενοφόρων μέσω διαγωνισμού και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ένα χρόνο μετά, τα σε άθλια κατάσταση ασθενοφόρα παραμένουν στη θέση τους χωρίς άμεση πρόθεση αντικατάστασής τους, όπως φαίνεται. Όλη αυτή η κατάσταση έχει άμεσο αντίκτυπο στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες, με το ενδεχόμενο ακόμα και να τίθεται η ζωή τους σε κίνδυνο, αφού τα ήδη υπάρχοντα ασθενοφόρα δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για χρήση λόγω της παλαιότητας τους» αναφέρει ο κ. Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου ρωτά τον υπουργό Υγείας, πότε θα προχωρήσει ο διαγωνισμός για την αντικατάσταση των ακατάλληλων οχημάτων. Επίσης, ζητά να ενημερωθεί για το λόγο «της τόσο μεγάλης χρονικά καθυστέρησης για την αντικατάσταση των εν λόγω ασθενοφόρων, ενώ οι υποσχέσεις σας ένα χρόνο πριν μιλούσαν για άμεση εξαγγελία διαγωνισμού».

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa