Πολιτική

Ο Πάνος Καμμένος πάει Μόσχα – Πως οριστικοποιήθηκε η επίσκεψη

Τη Μόσχα θα επισκεφτεί, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος στις 29 Οκτωβρίου. Η επίσκεψη του Πάνου Καμμένου στη ρωσική πρωτεύουσα θα γίνει μετά τη σύγκρουσή του με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά κατά τη διάρκεια του τελευταίου Υπουργικού Συμβουλίου και σχεδόν ένα μήνα μετά την επίσημη επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον.

Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί έπειτα από σχεδόν ένα μήνα μετά τον Πάνο Καμμένο στη Μόσχα για την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost, το ταξίδι του Πάνου Καμμένου στη Ρωσία οριστικοποιήθηκε χθες μετά την επίσκεψη δύο ανώτερων αξιωματούχων της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Οι δύο αξιωματούχοι δεν συναντήθηκαν με τον ίδιο τον υπουργό, αλλά με τον επικεφαλής του Διπλωματικού Γραφείου του ΥΕΘΑ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η επίσκεψη του Έλληνα ΥΕΘΑ στη Μόσχα θα έχει ως βασικό της αντικείμενο πέραν των διμερών αμυντικών σχέσεων και τους τομείς που αυτές μπορούν να βελτιωθούν, καθώς και το ζήτημα της ομαλής ροής ανταλλακτικών και του συναφούς της συντήρησης των ρωσικής κατασκευής οπλικών συστημάτων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, όπως:

Για το Στρατό Ξηράς, τα συστήματα Κατευθυνομένων/Βλημάτων επιφανείας – αέρος Tor-M1, επιφανείας – αέρος SA-8B Osa, τα αντιαρματικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς Kornet-E, τους Πολλαπλούς Εκτοξευτές Πυραύλων (ΠΕΠ) RM-70 και άλλα.
Για το Πολεμικό Ναυτικό, τα αερόστρωμνα τύπου “Zubr” και τα συστήματα Κ/Β επιφανείας – αέρος “Tor-M1”.

Για την Πολεμική Αεροπορία, τα συστήματα Κ/Β μεγάλου βεληνεκούς επιφανείας – αέρος S-300PMU-1 και τα αντίστοιχα συστήματα Κ/Β μικρού βεληνεκούς εδάφους– αέρος Tor-M1.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa