Πολιτική

Ο Πιερρακάκης επισκέφτηκε τα γραφεία του ENISA

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κυβερνοασφάλειας ENISA. Συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Αντώνη Τζωρτζακάκη, συναντήθηκε με τον νέο εκτελεστικό διευθυντή του Οργανισμού Juhan Lepassaar.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν οι εξελίξεις γύρω από τον Οργανισμό,όπως η μεταφορά της έδρας του στην Αθήνα, και η διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του. Σύμφωνα με τη νέα συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ENISA δρομολογείται η ενίσχυση του ρόλου του, κάτι που αποτυπώνεται και μέσω της μετατροπής της διάρκειάς του από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Πιερρακάκης δήλωσε πως «Η σημερινή επίσκεψη έρχεται ακριβώς ένα μήνα μετά την κύρωση της νέας συμφωνίας έδρας από τη Βουλή των Ελλήνων. Η Κυβερνοασφάλεια αποτελεί ζήτημα κομβικής σημασίας για εμάς, καθώς τα βήματα της χώρας προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό πρέπει να γίνουν με ταχύτητα, αλλά ταυτόχρονα και με ασφάλεια. Από την ίδρυσή του, πριν από δεκαπέντε χρόνια, μέχρι σήμερα, ο ENISA σταθερά διευρύνει το πεδίο δράσης του, όχι μόνο γιατί το επιτάσσουν τα νέα τεχνολογικά δεδομένα, αλλά και χάρη στην εξαιρετική δουλειά των στελεχών του. Στη σημερινή μας συνάντηση με τον Juhan Lepassaar επιβεβαιώσαμε την διάθεση και των δύο πλευρών για μια αμοιβαία επωφελή συνεργασία».

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER