Πολιτική

Ο Προκόπης Παυλόπουλος επισκέπτεται επίσημα την Ιρλανδία – Το διήμερο πρόγραμμα

Ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Ιρλανδίας, Μάικλ Ντ. Χίγκινς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, θα πραγματοποιήσει αύριο Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020 διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ιρλανδία.

Το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Στις 11.00 τ.ω. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η κα Βλασία Παυλοπούλου και η Ελληνική Αντιπροσωπεία θα αφιχθούν στο Προεδρικό Μέγαρο “Aras Uachtarain” στο Phoenix Park, όπου θα γίνει η επίσημη τελετή υποδοχής από τον Πρόεδρο της Ιρλανδίας κ.Michael Higgins και την κα Sabina Higgins. (Ακολουθεί υπογραφή στο βιβλίο επισκεπτών.)

Στις 11.15 οι δύο Πρόεδροι θα έχουν κατ’ιδίαν συνάντηση και ακολούθως στις 11.30 θα πραγματοποιηθούν οι διευρυμένες συνομιλίες των δύο Αντιπροσωπειών.

Στις 11.50 τελετή φύτευσης αναμνηστικού δενδριλίου σε ειδικό χώρο του κήπου του Προεδρικού Μεγάρου.

Στις 12.30 τελετή κατάθεσης στεφάνου στον «Κήπο Μνήμης».

Στις 14.30 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας κ.Leo Varadkar T.D. στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο. (υπογραφή βιβλίου επισκεπτών)

Στις 15.20 ο κ.Παυλόπουλος θα αφιχθεί στο Κοινοβούλιο της Ιρλανδίας, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής κ.Scan O’Fcarghail, τον Πρόεδρο της Γερουσίας κ.Denis O’Donovan και τον Σύμβουλο της Ομάδας Κοινοβουλευτικής Φιλίας Ιρλανδίας Ελλάδος.

Ακολούθως στις 16.05 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κα Βλ.Παυλοπούλου θα επισκεφθούν την Ελληνική Πρεσβεία στο Δουβλίνο.

Στις 19.30 θα παρατεθεί από τον Πρόεδρο της Ιρλανδίας κ.M.Higgins και την κα S.Higgins επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας και της κας Βλ.Παυλοπούλου.

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Στις 10.15 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κα Βλ.Παυλοπούλου θα επισκεφθούν το Μουσείο Διασποράς «EPIC».

Ακολούθως στις 11.15 θα μεταβούν στο Δημαρχείο, όπου ο κ.Παυλόπουλος θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο του Δουβλίνου κ.Paul McAuliffe.

Στις 12.30 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κα Βλ.Παυλοπούλου θα μεταβούν στο Πανεπιστήμιο Trinity, όπου στις 13.00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή ανακήρυξης του κ.Προέδρου της Δημοκρατίας σε Επίτιμο Διδάκτορα Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Trinity.

Στις 15.15 ο κ.Παυλόπουλος θα συναντηθεί στον Κρατικό Ξενώνα Farmleigh House με Ομογενείς, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μ.Βρετανίας και έξαρχου Δ.Ευρώπης και Ιρλανδίας κ.Νικήτα.

Ακολούθως στις 17.25 θα μεταβούν στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου θα τελεσθεί Δοξολογία από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο κ.Νικήτα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η κα Βλ.Παυλοπούλου και η Ελληνική Αντιπροσωπεία θα αναχωρήσουν από το Δουβλίνο στις 18.20 τ.ω.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa