Πολιτική

Ο Σταϊκούρας θέτει άμεσα την πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ στο Eurogroup

Αυτή την Παρασκευή θα διεξαχθεί το πρώτο Eyrogroup για τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση έχει χαράξει την στρατηγική της και θα τεθεί το ζήτημα της πρόωρης αποπληρωμής του ΔΝΤ.

Συγκεκριμένα ο κ. Σταϊκούρας θα παρουσιάσει στο Eurogroup τις βασικές πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Το ίδιο θα πράξει και ο Ιταλός Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, σύμφωνα με την ατζέντα της συνεδρίασης, καθώς μαζί με τον κ. Σταϊκούρα είναι οι δύο νέοι υπουργοί Οικονομικών στο Eurogroup. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούμε να αποπληρώσουμε δάνεια τα οποία, έχουν επιτόκιο 5,16% την ίδια στιγμή που δανειζόμαστε με 2%.

Στο περιθώριο της διάσκεψης των υπουργών Οικονομικών ο Χρήστος Σταϊκούρας θα έχει συναντήσεις με τον Μάριο Σεντένο, τον Κλάους Ρέγκλινγκ, αλλά και τον Πιερ Μοσκοβισί, καθώς θέλει να ενημερώσει τους Ευρωπαίους αξιωματούχους για την ατζέντα της κυβέρνησης στο πεδίο της οικονομίας.

Σήμερα διεξήχθη και το συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό που εκτός της γραμμής που θα ακολουθηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο αποφασίστηκε και η πώληση του 30% του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος».

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa