Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει… μνημόνια αντί για επιχορηγήσεις

Μπορεί όλη η Ευρώπη να έχει ξεκινήσει να σχεδιάζει την επόμενη μέρα για να γίνει η ανόρθωση της οικονομίας ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να μένει στο παρελθόν και βλέπει μόνο μνημόνια!

«Η Ευρώπη δείχνει, επιτέλους, να κατανοεί ότι μια τόσο βαθιά κρίση δεν μπορεί να ξεπεραστεί με τη συνταγή της λιτότητας, δικαιώνοντας και τη λογική του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ “Μένουμε Όρθιοι” για εμπροσθοβαρή ενίσχυση της οικονομίας μας», ανέφερε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στην εκπομπή «Από τις 6» της ΕΡΤ. Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι «με τις δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, κ. Ντομπρόβσκις, συνέδεσε τα κονδύλια με επιτροπεία και “μεταρρυθμίσεις”, που στη χώρα μας έχουμε δει ότι καταλήγουν σε μειώσεις μισθών και συντάξεων».

«Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να αφήσει τον ρόλο του θεατή και να παρέμβει, απαιτώντας ξεκάθαρες απαντήσεις από την Ευρώπη και από τους πολιτικούς του φίλους στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που πιέζουν για μέτρα λιτότητας»,σημείωσε και πρόσθεσε: «Η ενίσχυση που δικαιούται η χώρα μας και χρειάζεται η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να συνοδεύεται από περιοριστικά μέτρα λιτότητας που θα μας ξαναβάλουν σε έναν φαύλο κύκλο ύφεσης».

Εν τω μεταξύ, σχολιάζοντας τη συνεχώς κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «η λανθασμένη επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να συνδέσει το προσφυγικό με τα ελληνοτουρκικά, μετατρέποντας ένας διεθνές ζήτημα σε διμερές, οδήγησε σε όξυνση τόσο του προσφυγικού όσο και της τουρκικής προκλητικότητας», ασκώντας παράλληλα κριτική στην κυβέρνηση ότι «δεν κάνει τις απαραίτητες κινήσεις ώστε να αναλάβει η Ευρώπη τις ευθύνες της στο προσφυγικό».

«Πετώντας στον δρόμο πάνω από 10.000 αναγνωρισμένους πρόσφυγες επιτείνει το πρόβλημα, δημιουργεί μεγάλη ανησυχία στις τοπικές κοινωνίες και προσβάλει τη χώρα μας διεθνώς», διεμήνυσε ο κ. Χαρίτσης, επαναλαμβάνοντας τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για «αποσυμφόρηση των νησιών, δίκαιη κατανομή σε όλη τη χώρα και διεθνοποίηση του ζητήματος».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε, εξάλλου, ότι «στη σύνοδο κορυφής τον Ιούνιο του 2019 καταφέραμε μαζί με την Κύπρο να προβλεφθεί επισήμως η δυνατότητα να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία σε περίπτωση παραβίασης διεθνούς δικαίου», επισημαίνοντας πως «δεν έχει ζητηθεί ακόμα η ενεργοποίηση αυτής της δυνατότητας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

«Η κυβέρνηση πρέπει, επιτέλους, να εφαρμόσει μια εθνική στρατηγική. Είναι αδιανόητο να παραμένει σε ρόλο θεατή και τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας να ακολουθούν διαφορετική γραμμή σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα», υπογράμμισε ο κ. Χαρίτσης, επαναλαμβάνοντας το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ «για σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa