μουσική

Ο ταλαντούχος καλλιτέχνης Στέλιος Κουκέλης μας παρουσιάζει ένα σύνολο τραγουδιών με πολύ αξιόλογες συμμετοχές

Με έναν ομολογουμένως περίεργο και πρωτότυπο τίτλο, ο ταλαντούχος καλλιτέχνης Στέλιος Κουκέλης μας παρουσιάζει ένα σύνολο τραγουδιών με πολύ αξιόλογες συμμετοχές. Στέλιο, μίλησέ μας για το δισκογραφικό σου βήμα.

 

Σ.Κ.: Ο πρώτος προσωπικός ψηφιακός μου δίσκος με τίτλο «Αν θες να ονειρεύσαι…ξύπνα» περιλαμβάνει πέντε τραγούδια στα οποία έχω γράψει τους στίχους και τη μουσική. Τα θέματα που πραγματεύονται τα τραγούδια αυτού του album έχουν να κάνουν, είτε με προσωπικά βιώματα, είτε με κοινωνικά θέματα. Έχω πραγματικά τη χαρά να συνεργάζομαι σε αυτή τη δουλειά με δύο σπουδαίους καλλιτέχνες στον χώρο του τραγουδιού και της δισκογραφίας τον Αντώνη Μιτζέλο με τον οποίο έχουμε τραγουδήσει μαζί και το ομότιτλο τραγούδι του δίσκου «Αν θες να ονειρεύεσαι…ξύπνα», ο οποίος έχει κάνει και την επιμέλεια της παραγωγής κι έχει παίξει κιθάρα στον δίσκο, και τη Ναταλία Ρασούλη με την οποία έχουμε κάνει ένα ντουέτο  στο τραγούδι μου «Πάρε με πιο ψηλά», το οποίο υπάρχει επίσης σε βίντεο κλιπ στο youtube.

Πως προέκυψε η συνεργασία σου με τον Αντώνη Μιτζέλο και τη Ναταλία Ρασούλη;

 

 

Σ.Κ. Η συνεργασία μου με τον Αντώνη Μιτζέλο προέκυψε μέσα από κάποιες εμφανίσεις που έκανε ο Αντώνης στη μουσική σκηνή Βαβέλ στο Μαρούσι, είχε μία ενότητα όπου παρουσίαζε νέους ερμηνευτές, νέους τραγουδοποιούς συμπράτοντας μαζί τους επιτόπου στη σκηνή. Έτσι προέκυψε η συνεργασία μας με τραγούδια μου που παρουσιάσαμε μαζί σε αυτον τον χώρο, σε μία περίοδο όπου είχα μπει στο στούντιο  και ετοίμαζα τον πρώτο προσωπικό μου δίσκο. Στην Βαβέλ γνώρισα και τη Νταλία Ρασούλη σε εμφανίσεις που έκανε εκεί, όπου με ενέπνευσε η υπέροχη φωνή της για το ντουέτο μας.

 

 

Και πως προέκυψες εσύ στο χώρο του τραγουδιού;

 

Σ.Κ.: Από πολύ μικρό παιδί τραγουδούσα και αυτό ήταν κάτι που είχε κάνει αίσθηση στο οικογενειακό μου περιβάλλον. Στην ηλικία των δεκαέξι μου χρόνων ξεκίνησα τα μαθήματα στην κλασική κιθάρα και από εκείνη τη στιγμή άρχισα να γράφω και τα πρώτα μου τραγούδια. Μου ερχόταν ταυτόχρονα ο στίχος με την μελωδία χωρίς να καταβάλλω κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια γι’ αυτό. Οπότε αποφάσισα να εξασκηθώ περισσότερο πάνω στην τραγουδοποιία.

Έχεις ωστόσο δοκιμάσει το ταλέντο σου και στο θέατρο και μάλιστα με σπουδαίες συνεργασίες.

Σ.Κ. Στο θέατρο είχα την τύχη να έχω συμμετάσχει ως ηθοποιός σε όμορφες παραγωγές και παραστάσεις μαζί με σπουδαίους ανθρώπους του χώρου, όπως τον Γιώργο Λιβανό, τον Νίκο Τσεργά, τον Αντώνη Μανδρανή, τον Παύλο Ευαγγελόπουλο, τον Ντίνο Καρύδη, τον Χρήστο Γιάνναρη, ο οποίος έχει παίξει στο πρώτο μου βίντεο κλιπ με τίτλο «Ο χρόνος που περνά» από τον ίδιο δίσκο.

 

Πως βιώνεις τη σημερινή περίεργη πραγματικότητα ως καλλιτέχνης; Ανησυχείς για το μέλλον;

 

Σ.Κ Σίγουρα οι καταστάσεις που ζούμε είναι πρωτόγνωρες και μας προβληματίζουν όλους. Πιστεύω ότι θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί αλλά και να μην μπαίνουμε σε κατάσταση φόβου και πανικού.  Ανησυχώ φυσικά για το μέλλον, βλέπω γύρω μου να κλείνουν μαγαζιά και επιχειρήσεις, οι μουσικές σκηνές και τα θέατρα δυσκολεύονται να επιβιώσουν και χρειάζεται προσεκτικούς χειρισμούς αυτή η περίοδος.

Μίλησέ μας και για τα μαθήματα μουσικής αγωγής.

 

Σ.Κ.Τα μαθήματα μουσικής αγωγής γινόντουσαν με ομαδικά μαθήματα σε χώρους όπου φιλοξενούσαν παιδιά διαφόρων ηλικιών όπου με τη μορφή παιχνιδιού κάναμε ασκήσεις πάνω στον ρυθμό, μετά προχωρούσαμε στη μελωδία και στις νότες και φτάναμε ως τη δημιουργία τραγουδιών που προέκυπταν από το μουσικό παιχνίδι.

Επόμενα καλλιτεχνικά σχέδια;

 

Σ.Κ.: Στα επόμενα σχέδια μου είναι κάποιες ζωντανές εμφανίσεις αν μας το επιτρέψουν οι συνθήκες και τα μέτρα που ανακοινώνονται. Έχω ως στόχο να κάνω κάποιες διαδικτυακές συναυλίες. Επίσης να ετοιμάσω επόμενα τραγούδια μου στο στούντιο, καθώς και να συνεχίσω να δημιουργώ νέα τραγούδια.

Στέλιο, σ ευχαριστούμε πολύ.

 

Σ.Κ.: Και εγώ σας ευχαριστώ για την πολύ όμορφη συνέντευξη.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa