Κόσμος

Ο Τραμπ έδωσε εντολή στο Πεντάγωνο να ετοιμάσει σχέδια επίθεσης κατά του Ιράν!

Παγκόσμια ανησυχία! Εντολή στο Πεντάγωνο να σχεδιάσει πιθανές αμερικανικές αντιδράσεις κατά του Ιράν ως αντίποινα για τις επιθέσεις κατά των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Aramco στη Σαουδική Αραβία έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Βέβαια, ο Λευκός Οίκος θα περιμένει από το Ριάντ να αποφασίσει τον τρόπο που θα αντιδράσει στις επιθέσεις στην Aramco πριν αποφασίσει για τυχόν πολεμικές κινήσεις των ΗΠΑ, μεταδίδει το CNN επικαλούμενο αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης, αλλά και πηγές που έχουν λάβει γνώση για το σκεπτικό που υπάρχει στην Ουάσινγκτον.

Δύο Αμερικανοί αμυντικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το Πεντάγωνο έλαβε διαταγές από τον Ντόναλντ Τραμπ να καταρτίσει ένα «σχέδιο» αντίδρασης στη διάρκεια συνάντησης στον Λευκό Οίκο, αλλά όπως τόνισαν, δεν έγινε μία λεπτομερή παρουσίαση των διαθέσιμων επιλογών που υπάρχουν.

Μία πηγή που έχει λάβει γνώση για τις συζητήσεις που γίνονται στον Λευκό Οίκο δήλωσε ότι η κυβέρνηση Τραμπ έχει την αίσθηση πως ο χρόνος είναι με το μέρος της, καθώς αναπτύσσει την επιχειρηματολογία της κατά του Ιράν. Από την άλλη μεριά, η Τεχεράνη έχει αρνηθεί κάθε ευθύνη για τις επιθέσεις.

Διαβάστε ακόμη

Έκτακτη επίσκεψη Πομπέο σε Σαουδική Αραβία μετά την επίθεση στην Aramco – Συζητούν για «απάντηση» στο Ιράν

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa