Κόσμος

Ο Τραμπ ανακοίνωσε τις οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία

Πριν από λίγο ο Αμερικάνος πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε τις οικονομικές κυρώσεις που θα επιβάλει η Αμερική στην Τουρκία για την επέμβασή της στη Βόρεια Συρία. Στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «Θα υπογράψω σύντομα ένα εκτελεστικό διάταγμα που θα εξουσιοδοτεί την επιβολή κυρώσεων εναντίον τωρινών και πρώην αξιωματούχων της κυβέρνησης της Τουρκίας και οποιουδήποτε άλλου συνέβαλε στις αποσταθεροποιητικές πράξεις της Τουρκίας στην βορειοανατολική Συρία. Παρομοίως, οι δασμοί στον χάλυβα θα αυξηθούν ξανά στο 50%, στο επίπεδο που βρίσκονταν πριν την μείωση του Μαΐου».

Παράλληλα ξεκαθαρίζει ότι θα σταματά τις εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα αξίας 100 δις δολαρίων.

Στην συνέχεια της επιστολής του, ο Τραμπ αναφέρει ότι «Η στρατιωτική επίθεση της Τουρκίας θέτει σε κίνδυνο τους αμάχους και απειλεί την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή. Ήμουν απολύτως σαφής με τον Πρόεδρο Ερντογάν: η δράση της Τουρκίας προκαλεί ανθρωπιστική κρίση και δημιουργεί προϋποθέσεις για πιθανά εγκλήματα πολέμου. Η Τουρκία πρέπει να εξασφαλίσει την ασφάλεια των αμάχων, συμπεριλαμβανομένων των θρησκευτικών και εθνικών μειονοτήτων, και είναι τώρα, ή μπορεί να είναι στο μέλλον, υπεύθυνη για τη συνεχιζόμενη κράτηση των τρομοκρατών ISIS στην περιοχή. Δυστυχώς, η Τουρκία δεν φαίνεται να αμβλύνει τα ανθρωπιστικά αποτελέσματα της εισβολής της».

Στην συνέχεια προσθέτει ότι «Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εφαρμόσουν επιθετικά οικονομικές κυρώσεις για να στοχεύσουν όσους επιτρέπουν, διευκολύνουν και χρηματοδοτούν αυτές τις εξευτελιστικές πράξεις στη Συρία. Είμαι απόλυτα πρόθυμος να καταστρέψω ταχέως την οικονομία της Τουρκίας εάν οι Τούρκοι ηγέτες συνεχίσουν αυτή την επικίνδυνη και καταστροφική πορεία».

 

Να ενημερώσουμε ότι ο Τραμπ πριν την ανακοίνωση των κυρώσεων είχε κάνει μια σειρά αναρτήσεων στις οποίες αναφερόταν στους λόγους για τους οποίους απέσυρε τα αμερικανικά στρατεύματα από την Συρία.

«Αφήστε τη Συρία και τον Άσαντ να προστατεύσουν τους Κούρδους και να πολεμήσουν την Τουρκία για τα δικά τους εδάφη» έγραψε χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια επανήλθε και δήλωσε ότι «Όποιος θέλει να βοηθήσει τη Συρία στην προστασία των Κούρδων είναι καλός για μένα, είτε είναι η Ρωσία, η Κίνα είτε ο Ναπολέων Βοναπάρτης. Ελπίζω ότι όλοι θα τα πάνε περίφημα, είμαστε 7.000 μίλια μακριά!».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa