Παρασκηνιακά Πολιτική

Ο Τσίπρας μετά την ήττα «αδειάζει» τον Σκουρλέτη

Η ήττα της 7ης Ιουλίου έφερε σειρά διεργασιών και ανακατατάξεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως έγινε γνωστό δια στόματος Αλέξη Τσίπρα, κατά τη μαραθώνια συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας στην Κουμουνδούρου, στα τέλη της χρονιάς αναμένεται η διεξαγωγή συνεδρίου του κόμματος και τη Δευτέρα θα συγκληθεί το όργανο της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να παρθούν οι αποφάσεις για την επόμενη αντιπολιτευτική ημέρα.

Στόχος του προέδρου δεν είναι άλλος από την μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ και την μετακόμιση του στο χώρο της κεντροαριστεράς, κάνοντας άνοιγμα στον προοδευτικό χώρο. Και για την επίτευξη αυτού του στόχο θα επιστρατεύσει γύρω του νέα γενιά στελεχών, πέριξ του προεδρικού περιβάλλοντος, οι οποίοι συντάσσονται στην θέση του προέδρου για το «νέο ΠΑΣΟΚ».

Και σ’ αυτή την προσπάθεια «σωματοφύλακες» του Αλέξη Τσίπρα θα σταθούν τα νέα στελέχη της Κουμουνδούρου, πρόσωπα που χαίρουν της απόλυτης εμπιστοσύνης του Αλέξη Τσίπρα, και ακολουθούν πιστά την προεδρική «γραμμή».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας προωθεί για την θέση του γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, τον Νάσο Ηλιόπουλο. Θέση που κατέχει σήμερα ο Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος φέρεται να μην διεκδικήσει την επανεκλογή του στο νευραλγικό πόστο του κόμματος.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος διεκδίκησε για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ τον δήμο Αθηναίων και συμμετείχε στην Κυβέρνηση Τσιπρα, ως υφυπουργός Εργασίας. Ο Νάσος Ηλιόπουλος ανήκει ηλικιακά στη γενιά των στελεχών που έχει επιλέξει να δώσει ρόλους ο Αλέξης Τσίπρας και βρίσκεται στη στενή ομάδα κρούσης του προέδρου του κόμματος. Είχε επίσης ενεργό συμμετοχή στην προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας επί της ουσίας «στρατιώτης» και όχι υποψήφιος στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, αφού δεν επιλέχθηκε για τις εκλογικές λίστες του κόμματος.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER 


Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa