Κόσμος

Ο φονικός σεισμός και το τσουνάμι άλλαξαν τον χάρτη της Ινδονησίας (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Ολόκληρα χωριά έχουν εξαφανιστεί από τον χάρτη, μετά τον φονικό σεισμό 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Ινδονησία, που προκάλεσε το τσουνάμι με τους νεκρούς να φτάνουν τους 1.407 μέχρι τώρα. Ο αριθμός των νεκρών ανεβαίνει ώρα με την ώρα.

Δορυφορικές εικόνες απεικονίζουν την ολική καταστροφή που προκάλεσε ο σεισμός σε ολόκληρες περιοχές, όπως στις Μπαλαρόα, Πετόμπο και Παλού.

Το ηφαίστειο Soputan που «ξύπνησε» μετά τις φονικές καταστροφές, εκτόξευσε λάβα και τέφρα, που έφτασε σε ύψος έξι χιλιομέτρων, επηρεάζοντας τον εναέριο χώρο. Ήδη, έχουν εκκενωθεί περιοχές κοντά στο βουνό.

Οι τραυματίες έχουν φτάσει στους 2.500 με την ανθρωπιστική βοήθεια να φτάνει καθυστερημένα. Οι επιζώντες αντιμετωπίζουν την πείνα και τη δίψα, καθώς το πόσιμο νερό και τα τρόφιμα εκλείπουν.

Τα σωστικά συνεργεία δεν διαθέτουν βαρύ εξοπλισμό, ενώ αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαιτίας των κατεστραμμένων δρόμων και του εύρους των ίδιων των ζημιών.

Ο πρόεδρος της Ινδονησίας, ζήτησε από διεθνείς μη κυβερνητικές οργανώσεις να βοηθήσουν στη δύσκολη αυτή κατάσταση, σε συνδυασμό με την βοήθεια του στρατού της χώρας.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa