Οικονομία

Ο Χατζηδάκης εξηγεί πότε θα είναι έτοιμος ο EastMed και ποιες περιοχές της Ελλάδας θα ωφεληθούν! (ΒΙΝΤΕΟ) 

«Η υλοποίηση του έργου παίρνει χρόνια. Οι ειδικοί λένε ότι εάν όλα πάνε καλά μπορεί να είναι το 2025 – 2026» τόνισε αναφερόμενος στον αγωγό ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

«Επειδή θα περνά από την Κρήτη και μετά από την δυτική Πελοπόννησο, την Αιτωλοακαρνανία και την Ήπειρο, ένα ακόμα όφελος θα είναι ότι θα συνδεθούν με φυσικό αέριο, όταν ο αγωγός αυτός ολοκληρωθεί, και περιοχές της χώρας που δεν έχουν σήμερα φυσικό αέριο. Άρα θα είναι κέρδος και για τις επιχειρήσεις και για τους λιανικούς καταναλωτές. Θα γίνουν επενδύσεις, θα δουλέψουν άνθρωποι, θα υπάρξουν θέσεις εργασίας και πιθανότατα θα υπάρξουν και καλύτερες τιμές για το φυσικό αέριο»  πρόσθεσε, μιλώντας στον RealFm, ο κ. Χατζηδάκης.

«Ο αγωγός φυσικού αερίου EastMed μπορεί να είναι όνειρο για ορισμένους και εφιάλτης για κάποιους άλλους, σήμερα όμως τίθενται οι βάσεις για την υλοποίησή του» επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας  μιλώντας στην τελετή υπογραφής του προσυμφώνου συνεργασίας μεταξύ της ΔΕΠΑ και της Energean Oil & Gas για την προμήθεια 2 δισ. κυβικών μέτρων αερίου ετησίως μέσω του EastMed.

To βίντεο από την υπογραφή του προσύμφωνου συνεργασίας μεταξύ της ΔΕΠΑ και της Energean Oil & Gas

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa