Πολιτισμός

Ο Όμιλος UNESCO Πειραιώς και Νήσων τιμά τα 100 Χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων

Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων σε κάθε σπουδαίο Πολιτιστικό και Ιστορικό γεγονός είναι μπροστάρης. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να γίνει διαφορετικά και με την Επέτειο για τα 100 Χρόνια της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου κ. Ιωάννης Μαρωνίτης τόνισε χαρακτηριστικά: «Ξυπνάμε Μνήμες, Συνεχίζουμε τη Παράδοση, Ζητάμε δικαίωση» μέσα από κάθε δράση του Ομίλου βασικός μας άξονας είναι η προβολή & διάδοση των αξιών μας. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, είναι απαραίτητο όλοι οι Έλληνες να είμαστε μια γροθιά ώστε να μη ζήσουμε ποτέ ξανά κανενός είδους απειλή. Είναι επιτακτική ανάγκη να αναγνωριστεί διεθνώς και επισήμως η Γενοκτονία των Ποντίων!

Ο Σύμβουλος Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Ομίλου κ. Γιώργος Τσούκαλης τόνισε χαρακτηριστικά για την Επέτειο πως: «Έχοντας αφιερώσει τη ζωή μου στη διάσωση και διάδοση του Πολιτισμού μέσω της ανελέητης μάχης για την εξάλειψη της Αρχαιοκαπηλίας, δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ σε αυτήν την σημαντική ημέρα για τον Ποντιακό Ελληνισμό.

Η συγκλονιστική Ιστορία των Ποντίων συγκινεί εδώ και 100 χρόνια και ταυτόχρονα αποτελεί κορυφαίο Ιστορικό δίδαγμα για ολους μας αφού ενώνει τον Ελληνισμό όπου κι αν αυτός βρίσκεται.

Συγχαίρουμε τον Ποντιακό λαό για την αγάπη και το σεβασμό που επιδεικνύει διατηρώντας στις νέες γενιές αναμμένη τη φλόγα της Παράδοσης».

Για την σημαντικότητα της μετάδοσης από γενιά σε γενιά της Ιστορίας και της Λαογραφίας των Ποντίων, αναφέρθηκε και η διευθύντρια Πολιτισμού & Νεολαίας κα Γεωργία Παράσχου τονίζοντας πως: «Καμία Μνήμη, Κανενας Λαός δεν χάνονται στη λήθη του χρόνου όσο η ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα μεταλαμπαδεύονται στις νεότερες γενιές!

100 χρόνια μετά τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου όσο κι αν κάποιοι επιμένουν να το αρνούνται η ιστορία θα γράψει ότι ο Ποντιακός Ελληνισμός εκδιώχθηκε από το τόπο του! Οφείλουμε να νιωθουμε υπερηφάνεια που οι νέες γενιές των Ποντίων όχι μόνο δεν έχουν λησμονήσει τις ρίζες τους και τα βιώματα των προγόνων τους, αλλά φροντίζουν να κρατούν ζεστή στις καρδιές όλων την ιστορική αυτή μνήμη!

Να σημειωθεί πως σε όλες τις δράσεις που υλοποιεί ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων, πάντοτε συμπεριλαμβάνει ξεχωριστή ενότητα στο Πόντο μέσα από τη συνεργασία του με πληθώρα σπουδαίων Πολιτιστικών Ποντιακών Συλλόγων.

Κλείνοντας, όλοι οι Έλληνες από τον Έβρο μέχρι τη Κρήτη να σταθούμε αρωγοί στη προσπάθεια των Ποντίων για δικαίωση του αγώνα τους!

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER


Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa