Οικονομία

«Πάγωσαν» παχυλές συντάξεις αλλά και «χρυσά» εφάπαξ!

Τουλάχιστον 226 «χρυσές» συντάξεις από 3 έως και 7 χιλιάδες ευρώ έχουν βγάλει οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, εφαρμόζοντας τον ασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου, αποκαλύπτεται την ώρα που η νέα ηγεσία ετοιμάζει νομοθετική πρωτοβουλία για να μπει πλαφόν.

Πάντως, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στον σταθμό Θέμα 104,6 ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης, το υπουργείο πρόλαβε και δεν εκδόθηκε καμία σύνταξη πάνω από 10.000 ευρώ, έως ότου ολοκληρωθεί η επεξεργασία της νομοθετικής πρωτοβουλίας που θα υπάρξει από πλευράς του κ. Βρούτση και για τον νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης πάγωσε και την εγκύκλιο ΣΥΡΙΖΑ του 2018, με την οποία δίνονταν «χρυσά» εφάπαξ στους ασφαλισμένους του ΤΣΕΜΕΔΕ. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, είχε εκδώσει εγκύκλιο με την οποία ειδικά για τους ασφαλισμένους του ταμείου των μηχανικών, εφαρμοζόταν ειδικός τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να υπολογίζεται μεγαλύτερο εφάπαξ από αυτό που προβλέπει ο νόμος.

Η εγκύκλιος ακυρώθηκε, και θα δοθεί μάλιστα εντολή στο Ενιαίο Ταμείο να κάνει την καταγραφή πόσα τέτοια εφάπαξ έχουν δοθεί ώστε τα ποσά να επιστραφούν.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa