Πολιτική

Πάνος Καμμένος: Οι ΑΝΕΛ βάζουμε το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό

«Οι ΑΝΕΛ βάζουμε το εθνικό, πάνω από το κομματικό, πάνω από το πολιτικό», τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Καμμένος εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και κατά της ΝΔ και άλλων κομμάτων για τη στάση τους στα εθνικά θέματα.

«Εκπροσωπούμε πατριωτικές δυνάμεις του τόπου, εκπροσωπούμε τις ελληνικές δυνάμεις, τις δυνάμεις εκείνες οι οποίες θέλουν την πρόοδο του ελληνικού λαού και τη σταθερότητα. Είμαστε εκείνοι που μένουμε πιστοί στις αρχές μας, πιστοί στις αξίες μας. Είμαστε εκείνοι που θα επιβάλλουμε στο ευρωκοινοβούλιο να ακούγονται η ελληνική φωνή και η ελληνική συνείδηση,» υπογράμμισε ο κ. Καμμένος.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ πρόσθεσε, ότι όταν θα γίνουν εθνικές εκλογές οι ΑΝΕΛ «θα παλέψουν για να γίνει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας», αλλά όχι «με αποστάτες που έχει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ», ούτε με ανθρώπους που έβλαψαν τη χώρα, ή «με εθνομηδενιστές που έχει μαζέψει μαζί του ο κ. Μητσοτάκης».

Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι η θέση των ΑΝΕΛ στο μακεδονικό ήταν από την ίδρυση τους, η «εθνική θέση» του 1992. «Κανένα σύνθετο όνομα με τον όρο Μακεδονία…. η Μακεδονία είναι μία και ελληνική» είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Συντάσσομαι, πλήρως, με τον Κρις Σπύρου και την προσπάθεια των ομογενών Μακεδόνων για την κατάργηση της Συνθήκης των Πρεσπών, η οποία δεν ίσχυε, δεν ισχύει και δε θα ισχύσει ποτέ».

Προσφυγή στην ΟΥΝΕΣΚΟ

Την πρόθεση του να καταθέσουν οι ΑΝΕΛ προσφυγή στην ΟΥΝΕΣΚΟ για την κατάργηση της Συνθήκης των Πρεσπών αποκάλυψε ο κ. Καμμένος. «Είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε, μέσα στις επόμενες μέρες, ίσως και τη Δευτέρα, το κείμενο προσφυγής του νομικού τμήματος Ελλήνων πολιτών στην ΟΥΝΕΣΚΟ, για την κατάργηση της Συνθήκης των Πρεσπών. Θα διανεμηθεί σε όλη την Ελλάδα, θα δοθεί σε όλα τα κόμματα, σε όλους τους βουλευτές και σε όλους τους πολίτες» τόνισε ο κ Καμμένος και πρότεινε μαζί με τις εκλογές για το ευρωκοινοβούλιο και για την τοπική αυτοδιοίκηση να γίνει εκστρατεία για να συγκεντρωθούν υπογραφές κατά της συμφωνίας οι οποίες όπως είπε «θα είναι η αρχή του τέλους για την κατάπτυστη αυτή συνθήκη. Σας καλώ να ενωθούμε, προκειμένου να έχουμε αποτέλεσμα, όχι φωτοβολίδες».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κάλεσε, να πάρουν θέση για το θέμα «εκείνοι οι οποίοι κρύβονται πίσω από τους εθνομηδενιστές του ΣΥΡΙΖΑ» και ανήκουν στη ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και στο Ποτάμι και απηύθυνε ένα ερώτημα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Είναι διατεθειμένος να ακυρώσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών – γιατί είναι ήδη νομικά άκυρη – με την εκλογή του; Εμείς θα του δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Και να μας πει, εάν το πρόβλημα του είναι η εθνότητα, που λέει και δεν είναι το όνομα, πώς θα ονομάζεται η εθνότητα ενός κράτος που θα λέγεται Β. Μακεδονία;».

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές ο κ. Καμμένος τάχθηκε κατά της «γερμανικής επικυριαρχίας» στην Ε.Ε. «Το κάνουν δια της πλαγίας οδού», συνέχισε ο κ. Καμμένος, αναφερόμενος σε «μη θεσμοθετημένα όργανα» της Ε.Ε. , όπως το Eurogroup, και πρόσθεσε: «Και αυτοί είναι που οδήγησαν την Ελλάδα στην κρίση. Με τους ολετήρες, τον Γιώργο Παπανδρέου τον Αντώνη Σαμαρά και τον Βενιζέλο. Και για αυτό αντισταθήκαμε».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa