Εκλογές 2019 Συνεντεύξεις

Πάνος Παναγιωτόπουλος στο «Π»: Ζητάμε καθαρή εντολή

«Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου ζητάμε μια καθαρή εντολή από τον ελληνικό λαό, για να μπορέσει η αυτοδύναμη κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να αλλάξει προς το καλύτερο την Ελλάδα! Θα είναι καθαρή εντολή ευθύνης και ιστορικής αποστολής! Διαφορετικά, η χώρα θα μπει σε περιπέτειες, σε παζάρια και διαπραγματεύσεις, στα οποία θα χαθούν πολύτιμος χρόνος και χρήσιμη ανθρώπινη ενέργεια..».

Αυτά υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος, που κατεβαίνει και πάλι υποψήφιος στη Β΄ Αθηνών, στον Νότιο Τομέα.

Πιστεύετε ότι η νίκη της ΝΔ στις 7 Ιουλίου έχει κριθεί; Με δεδομένο το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών που προηγήθηκαν;

Τίποτα δεν έχει κριθεί, εάν δεν πάμε όλοι να ψηφίσουμε! Ο μεγαλύτερος εχθρός μας για τις 7 Ιουλίου είναι η αποχή. Ασφαλώς και τα… μπάνια του λαού αποτελούν το… ιερό τοτέμ του ελληνικού καλοκαιριού για όλους μας! Αλλά ένα μπάνιο μπορούμε να το κάνουμε αργότερα εκείνη την Κυριακή, προκειμένου να μη λείψει κανείς από την κάλπη!

Άρα, να πάμε να ψηφίσουμε όλοι για να τελειώσει οριστικά η διακυβέρνηση του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ και να ξεκολλήσει η Ελλάδα από το τέλμα, στο οποίο βρίσκεται σήμερα.

Εσείς διεκδικείτε την ψήφο των οπαδών της ΝΔ στον Νότιο Τομέα της Β΄ Αθηνών. Ποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά έχουν οι περιοχές αυτές;

Ο Νότιος Τομέας της Β΄ Αθηνών κατοικείται κυρίως από τη μεσαία τάξη, νοικοκυραίους ανθρώπους, Έλληνες και Ελληνίδες! Θα είναι μεγάλη τιμή για μένα να τους εκπροσωπήσω στο Κοινοβούλιο. Οι κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ γονάτισαν όλους αυτούς τους δημιουργικούς ανθρώπους, με τους αβάστακτους φόρους και τις τιμωρητικές ασφαλιστικές εισφορές. Χιλιάδες μαγαζιά και επιχειρήσεις έχουν κλείσει στις περιοχές αυτές.

Η ΝΔ έχει σχεδιασμό για τον Νότιο Τομέα της Αθήνας. Αυτό το κομμάτι του Λεκανοπεδίου, δηλαδή το παραλιακό μέτωπο που ξεκινάει από την Καλλιθέα και πηγαίνει μέχρι το Σούνιο, θα αποτελέσει την ατμομηχανή της ανάπτυξης για ολόκληρη την Αττική! Με απόλυτο σεβασμό των ανθρώπων και του περιβάλλοντος.

Σε αυτό το μεγάλο εγχείρημα θέλω να συμμετάσχω ενεργά, για να βοηθήσω με τις δυνάμεις μου, τις επιστημονικές μου γνώσεις και την εμπειρία μου.

Έχετε ασχοληθεί συστηματικά, ως δικηγόρος και δημοσιογράφος, και με τα θέματα ασφάλειας στη καθημερινότητα του πολίτη. Γνωρίζω μάλιστα ότι τα έχετε «σηκώσει» πολύ ψηλά στις προεκλογικές ομιλίες που κάνετε σε όλες τις γειτονιές. Πόσο αποτελεσματική μπορεί να είναι η ΝΔ απέναντι σε αυτό το δύσκολο πρόβλημα;

Είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε άμεσα μια πολιτική που θα έχει συγκεκριμένα ευεργετικά αποτελέσματα για τον πολίτη. Γιατί δεν πάει άλλο! Οι γειτονιές της Αθήνας έχουν παραδοθεί στην ανεξέλεγκτη βία, με κάθε λογής κακοποιά και εγκληματικά στοιχεία να απειλούν την ζωή και την περιουσία των νοικοκυραίων ανθρώπων. Το αστυνομικό δελτίο είναι γεμάτο με παρόμοια συμβάντα. Ληστείες σε σπίτια, όπου μπαίνουν μέσα και τα ρημάζουν! Δολοφονίες ανυπεράσπιστων ηλικιωμένων και εγκληματικές δραστηριότητες κάθε είδους! Κλέβουν τσάντες, σπάνε αυτοκίνητα και οι πολίτες ανυπεράσπιστοι δεν μπαίνουν καν στον κόπο να τα καταγγείλουν στην αστυνομία, γιατί ξέρουν ότι οι κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ αδιαφορούν.

Μετά την 7η Ιουλίου σε όλα αυτά θα υπάρξει ένα οριστικό τέλος.

Χρειαζόμαστε μια πολιτική μηδενικής ανοχής στη βία. Και η πολιτική αυτή πρέπει να εφαρμοστεί με σύστημα και μεθοδικότητα, μέσα στα πλαίσια του Συντάγματος και με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Έχετε ασχοληθεί για πολλά χρόνια με τα εθνικά θέματα. Και είχατε πρωταγωνιστικό ρόλο και στις κινητοποιήσεις που έγιναν εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ποια προοπτική θα έχουν τα εθνικά θέματα με τη διακυβέρνηση της ΝΔ;

Ακούστε, προέρχομαι από τις τάξεις της ΟΝΝΕΔ και δεν έχω λείψει ποτέ από τη ΝΔ. Παρόλο που δεν είμαι προϊόν του κομματικού σωλήνα, αλλά επιστήμονας αυτοδημιούργητος, με χιλιάδες ένσημα και πάμπολλα χρόνια σκληρής δουλειάς στην ανοιχτή και ελεύθερη κοινωνία. Υποστηρίζω πάντα ότι ο φιλελευθερισμός της ΝΔ πρέπει να έχει το κοινωνικό και πατριωτικό πρόσημο.

Ήμουνα και θα συνεχίσω να είμαι στην πρώτη γραμμή των δημοκρατικών αγώνων για την υπεράσπιση της Μακεδονίας, για το Κυπριακό, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών αδελφών μας και για τα εθνικά μας δίκαια στο Αιγαίο και στη Θράκη.

Ο πυρήνας της πατριωτικής ιδεολογίας βρίσκεται στη Νέα Δημοκρατία. Αλλά και η εκλογική βάση της παράταξης πρέπει να τιμήσει όλους όσοι σηκώνουμε αυτήν την αποστολή στους ώμους μας εδώ και πολλά χρόνια, για να συνεχίσουμε να το κάνουμε ακόμη πιο δυνατά.

Ως πρώην υπουργός Άμυνας θέλω να σας πω κατηγορηματικά ότι το μεγάλο στοίχημα του παρόντος και του μέλλοντος δεν είναι μόνο η οικονομία. Δίπλα στην οικονομία είναι η ασφάλεια του πολίτη και η ασφάλεια της πατρίδος μας! Οι απειλές που αντιμετωπίζουμε είναι ορατές. Οι γεωπολιτικές προκλήσεις είναι μεγάλες. Η Ελλάδα ή θα κερδίσει το στοίχημα με τη ΝΔ ή θα το χάσει, και από κει και πέρα θα την παρασύρουν οι άνεμοι και οι καταιγίδες της κρίσιμης συγκυρίας.

Να μη χάσουμε αυτήν την ιστορική ευκαιρία, να θωρακίσουμε τη χώρα και να βγούμε μπροστά!

Τι θα είχατε να πείτε στον πολίτη ένα λεπτό πριν μπει στο παραβάν του εκλογικού τμήματος για να ψηφίσει;

Πρώτον, να δώσει καθαρή αυτοδυναμία στη ΝΔ. Και, δεύτερον, να ψηφίσει εκείνους που έχουν διαδρομή στη ζωή τους, έχουν ένσημα και επάγγελμα και διαθέτουν ταυτόχρονα ισχυρή εθνική και κοινωνική συνείδηση. Η νέα Βουλή θέλει μαχητές και γνώστες της πολιτικής και της ζωής, όχι πλατιά χαμόγελα, lifestyle και δημόσιες σχέσεις!

Μακριά, λοιπόν, από τις… φούσκες της πολιτικής, γιατί τις δοκιμάσαμε στο πετσί μας! Μήπως ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήταν μια «φούσκα» από αυτές;

Συνέντευξη στη Χρύσα Σαραντοπούλου

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa