Κοινωνία

Πέθανε η ιστορικός Τέχνης Έφη Στρούζα

Πέθανε η ιστορικός και κριτικός Τέχνης Έφη Στρούζα. Την είδηση για την απώλεια της Έφης Στρούζα γνωστοποίησε η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, ενώ οι Πρυτανικές Αρχές της Σχολής εξέφρασαν τη θλίψη της για την απώλεια της σπουδαίας Ιστορικού και Κριτικού Τέχνης και διεθνούς εμβέλειας Επιμελήτριας εκθέσεων.

«Η πρακτική της υπήρξε παραδειγματική ως προς την υποστήριξη και προβολή της σύγχρονης ελληνικής τέχνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους και προσθέτουν: «Επί σειρά ετών συνεργάστηκε συστηματικά με καλλιτέχνες πραγματοποιώντας πλήθος σημαντικών ατομικών και ομαδικών εκθέσεων.

Η απώλεια της αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στο χώρο της σύγχρονης τέχνης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Σχολή Καλών Τεχνών. «Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών εκφράζει τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η κηδεία θα τελεστεί την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου και ώρα 13:00 στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών, ενώ σημειώνεται ότι η οικογένεια επιθυμεί αντί στεφάνων στη νεκρώσιμη ακολουθία να γίνει κατάθεση στον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών στον κάτωθι αριθμό λογαριασμού της Εθνικής Τράπεζας, για την υποστήριξη φοιτητή/τριας της Α.Σ.Κ.Τ.

Ειδικός Λογαριασμός ΕΛΚΕ ΑΣΚΤ
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
IBAN GR4401101290000012954000076
Αιτιολογία: Έφη Στρούζα

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa