Κοινωνία

Πέθανε η συγγραφέας Νίκη Αναστασέα

Πέθανε σε ηλικία 72 ετών η συγγραφέας Νίκη Αναστασέα, που γεννήθηκε το 1947 στην Αθήνα, αλλά έζησε τα μαθητικά της χρόνια στην Ξάνθη. Η Αναστασέα δούλεψε πολλά χρόνια στον χώρο του βιβλίου ως βιβλιοπώλης, βιβλιοπαρουσιάστρια σε περιοδικά και διορθώτρια. Είχε σπουδάσει δημοσιογραφία.

Το πρώτο βιβλίο της Νίκης Αναστασέα, «Αυτή η αργή μέρα προχωρούσε», που κυκλοφόρησε το 1997, βραβεύτηκε με το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Πεζογράφου του περιοδικού Διαβάζω.

Το 2013, για το βιβλίο της «Πολύ χιόνι μπροστά στο σπίτι», τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος, το Βραβείο Μυθιστορήματος του ηλεκτρονικού περιοδικού Ο Αναγνώστης και το βραβείο του λογοτεχνικού περιοδικού Κλεψύδρα.

Εργογραφία

Η ιστορία ενός δικού μας ανθρώπου, (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2015), Τα άγρια περιστέρια, (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2014), Πολύ χιόνι μπροστά στο σπίτι, (Πόλις 2012), Οι μικρές απολαύσεις του κυρίου Ευαγγελινού, (Κέδρος 2009), Αυτή η αργή μέρα προχωρούσε, (Κέδρος 2007), Επικράνθη: δια χειρός Αλέξη Ραζή, (Κέδρος 2007), Αυτή η αργή μέρα προχωρούσε, (Πόλις 2007)

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa