Κοινωνία

Πένθος στον χώρο της μόδας – «Έφυγε» ο σχεδιαστής Γιώργος Μανούσκος

«Έφυγε» σε ηλικία 74 ετών ο σχεδιαστής μόδας Γιώργος Μανούσκος. Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 29/1 στις 13.30 στον Βύρωνα.

Οι συνάδελφοί του τον θεωρούσαν εξαιρετικό ταλέντο, «ο καλύτερος της τάξης του», συνήθιζε να λέει η συνάδελφος του Λουκία. Ήταν ο μόνος από τον χώρο που σχεδίαζε τόσο ρούχα όσο και υφάσματα.

Ξεκίνησε την καριέρα του την δεκαετία του ’70 ως συνεργάτης του Γιάννη Γαλάτη που μεσουρανούσε τότε στη Μύκονο. Διηύθυνε τους μεγαλύτερους οίκους μόδας της εποχής, ενώ στη συνέχεια ασχολήθηκε και με την ενδυματολογία ως καθηγητής της σχολής Βακαλό και συνεργάτης της Λυρικής σκηνής, όπως και του εμπορικού θεάτρου.

Από αστική οικογένεια επιστημόνων, ιδιαίτερης μόρφωσης και καλλιέργειας, απόγονος του δημάρχου Πειραιά (1938-1941) Μιχαήλ Μανούσκου που υπήρξε συνιδρυτής και πρώτος πρόεδρος του Ολυμπιακού. Έζησε για χρόνια στο Παρίσι, αρνήθηκε όμως να εγκαταλείψει την Ελλάδα επαγγελματικά, παρά τις δελεαστικές προτάσεις του οίκου μόδας Μπαλμέν, να εργαστεί σαν στυλίστας του στην Γαλλία.

Έντυσε πολλές από τις μεγάλες σταρ της εποχής, όπως τη Νάνα Μούσχουρη, τη Μελίνα Μερκούρη, τη Μαρινέλα, τη Μιμή Ντενίση και άλλες.

Υπήρξε ένας χαρισματικός καλλιτέχνης με μεγάλη ευαισθησία και αστείρευτο χιούμορ.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa