Πολιτική

Πέτσας για το μνημόνιο που υπογράφτηκε με UEFA και FIFA: Θα νομοθετούμε και η ΕΠΟ θα εφαρμόζει

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την διάρκεια της σημερινή ενημέρωσης Τύπου αναφέρθηκε και στο μνημόνιο που υπογράφτηκε σήμερα με με UEFA και FIFA λέγοντας ότι οι προτάσεις των δύο οργανώσεων θα τύχουν της άμεσης πολιτικής στήριξης της κυβέρνησης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Πέτσα:

«Σήμερα το πρωί, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Κέφεριν και τον Αντιπρόεδρο της FIFA Γκρέγκ Κλάρκ, για την υπογραφή συνυποσχετικών ανάμεσα στην ελληνική Κυβέρνηση και στους δύο φορείς, με στόχο την αναμόρφωση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η ελληνική Δημοκρατία, η UEFA και η FIFA δεσμεύονται από κοινού για την υγιή ανάπτυξη του ποδοσφαίρου και για την προστασία των αθλητικών αξιών στην Ελλάδα, οι οποίες υπονομεύονται από τη βαθιά κρίση του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Συνεπώς, θα συνεργαστούν για να προωθήσουν ορθολογικές και βιώσιμες λύσεις στα υφιστάμενα προβλήματα. Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να ανεχτεί τις χρόνιες παθογένειες που θέτουν σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή και έχουν μετατρέψει το δημοφιλέστερο άθλημα, σε παιχνίδι για λίγους. Για τον σκοπό αυτό, η Κυβέρνηση υπογράφει σχετικά συνυποσχετικά που επιτρέπουν τη δημιουργία του κατάλληλου πλαισίου συνεργασίας. Η UEFA και η FIFA θα συντάξουν εντός 3 μηνών από σήμερα, μια ολιστική μελέτη για τη βελτίωση και αναβάθμιση του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου, βασισμένη στις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές.

Οι προτάσεις τους θα αναπτυχθούν σε τέσσερις άξονες:

τη δομή και οργάνωση του ποδοσφαίρου,

την αντιμετώπιση της χειραγώγησης των παιχνιδιών, της διαφθοράς και του ντόπινγκ,

την αποφυγή δυσφημιστικών δηλώσεων και κάθε είδους βίας και διακρίσεων στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, και
το σύστημα διαιτησίας.

Η Κυβέρνηση θα παράσχει κάθε αναγκαία πολιτική στήριξη στις προτάσεις που θα διατυπωθούν από την UEFA και τη FIFA, εισάγοντας με εύλογο τρόπο τις προτάσεις αυτές στην εγχώρια έννομη τάξη, και η UEFA και η FIFA, με τη σειρά τους, θα καταβάλουν εύλογες προσπάθειες για να διασφαλίσουν ότι οι προτάσεις αυτές θα εφαρμοστούν από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Η ελληνική Κυβέρνηση δηλώνει ότι δεν θα υπάρξει καμία παραχώρηση, όσον αφορά στην εφαρμογή των κανόνων που θα οριστούν. Οποιαδήποτε παράβαση των κανόνων, συμπεριλαμβανομένων δηλώσεων μίσους εκ μέρους των αξιωματούχων οποιασδήποτε ποδοσφαιρικής ομάδας, θα συνεπάγεται την αποβολή της ομάδας αυτής από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa