Οικονομία

«Πέφτουν» οι υπογραφές για τον EastMed – Δείτε Live

Δείτε Live την τελετή υπογραφής της διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου για τον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου EastMed από τους υπουργούς Ενέργειας, παρουσία των τριών ηγετών των χωρών.

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Μπένιαμιν Νετανιάχου θα κάνουν δηλώσεις και στις 8 μ.μ. θα παρακαθήσουν σε δείπνο.

Ιδιαίτερης σημασίας θεωρείται η πρόβλεψη για τη λήψη μέτρων προστασίας και διασφάλισης της λειτουργίας του αγωγού EastMed, η οποία περιλαμβάνεται στο άρθρο 10 της συμφωνίας.

Η συμφωνία αναφέρεται ακόμη:

-Στο ρυθμιστικό – αδειοδοτικό πλαίσιο για την διευκόλυνση του έργου και το κοινό φορολογικό πλαίσιο που θα το διέπει.

-Στην προοπτική ένταξης και νέων κρατών σε αυτήν καθώς και

-Στην προοπτική μεταφοράς πρόσθετων ποσοτήτων φυσικού αερίου από υφιστάμενα ή και νέα κοιτάσματα στη διαδρομή που θα ανακαλυφθούν στο μέλλον.

Σημειώνεται ότι η προκαταρκτική τεχνική μελέτη για τον αγωγό, σύμφωνα με την οποία το έργο είναι τεχνικά εφικτό και οικονομικά βιώσιμο, περιλαμβάνει και πρόβλεψη για μεταφορά ποσοτήτων φυσικού αερίου από κοιτάσματα νότια της Κρήτης, εφόσον ανακαλυφθούν.

Τριμερής υπουργική συνάντηση

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε η τριμερής συνάντηση των υπουργών Ενέργειας Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ, όπου επαναβεβαιώθηκε η αποφασιστικότητα των τριών χωρών για την προώθηση του φυσικού αερίου EastΜed, ενώ συζητήθηκε και η ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Κύπρου-Ισραήλ.

Η ΕΡΤ καλύπτει την τελετή με έκτακτη εκπομπή

Η τελετή θα μεταδοθεί ζωντανά και από τον επίσημο λογαριασμό του Πρωθυπουργού στο Youtube

Νωρίτερα σήμερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τετ-α-τετ συναντήσεις με τον Μπένιαμιν Νετανιάχου και τον Νίκο Αναστασιάδη, ενώ υπογράφηκε και προσύμφωνο συνεργασίας μεταξύ της ΔΕΠΑ και της Energean Oil & Gas.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa