Κόσμος

«Πήρε κεφάλι» η Μέρκελ – Προηγείται δέκα μονάδες του Σουλτς

Σε 10 ποσοστιαίες μονάδες ανεβάζει τη διαφορά της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και του αδελφού της βαυαρικού κόμματος της Ένωσης Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) από τους βασικούς τους αντιπάλοους, τους Σοσιαλδημοκρατών (SPD), με επικεφαλής τον Μάρτιν Σουλτς, δημοσκόπηση η οποία δημοσιεύθηκε την Κυριακή.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Emnid, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Bild am Sonntag, το 37% των Γερμανών τάσσεται υπέρ των συντηρητικών της Μέρκελ, ενώ το 27% προτιμά τους σοσιαλδημοκράτες του Σουλτς.

Αυτό είναι το χαμηλότερο ποσοστό του SPD που καταγράφεται σε δημοσκόπηση αφότου ο Σουλτς ονομάστηκε υποψήφιος του κόμματός του για την καγκελαρία τον Ιανουάριο.

Στα τέλη Απριλίου η διαφορά βρισκόταν στο 8%, με το 37% των ψηφοφόρων να τάσσεται υπέρ των CDU/CSU και το 29% υπέρ του SPD.

Το κόμμα Η Αριστερά (Die Linke) διατηρεί το 10% των προτιμήσεων. Οι Πράσινοι συγκεντρώνουν το 8%, ίσο ποσοστό με το δεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD). Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) βρίσκονται στο 6%.

Η δημοσκόπηση αυτή διεξήχθη από την 4η ως τη 10η Μαΐου σε δείγμα 1.900 ψηφοφόρων.

Οι ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν στη Γερμανία την 24η Σεπτεμβρίου.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa