Πολιτική

Πήρε το «προσκλητήριο» που ήθελε από τον Μακρόν ο Τσίπρας

Κάλεσμα στους Ευρωπαίους να επενδύσουν στην Ελλάδα απηύθυνε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, μιλώντας σε Έλληνες και Γάλλους επιχειρηματίες στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», τονίζοντας ότι η χώρα μας βγαίνει από την κρίση και πως οι Γάλλοι επιχειρηματίες θα συμμετέχουν στην προσπάθεια που γίνεται.

«Η Γαλλία θα αναλάβει τις ευθύνες της σε αυτήν την προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων» σημείωσε και εγγυήθηκε τη φιλική στάση της χώρας του και τη στήριξή της στην κυβέρνηση για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

«Η ελληνική οικονομία γυρίζει σελίδα μετά από επτά χρόνια κρίσης» είχε πει νωρίτερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι το όραμα της ελληνικής κυβέρνησης για την επιστροφή στην ανάπτυξη «δεν είναι όραμα επιστροφής στις συνθήκες και στις δομικές στρεβλώσεις που υπήρχαν πριν από την κρίση».

Στόχος μας, τόνισε, είναι «μέσα από ένα σχέδιο διαρκών μεταρρυθμίσεων να δημιουργήσουμε μια πιο υγιή παραγωγική βάση και οι επενδύσεις στην Ελλάδα να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας για να αντιμετωπίσουμε το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της Ελλάδας: το πρόβλημα της ανεργίας».

«Πρώτος μας στόχος είναι να αντιμετωπίσουμε τη μεγάλη μάστιγα του brain drain, της φυγής νέων επιστημόνων» συνέχισε ο Πρωθυπουργός για να προσθέσει ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να γίνει αυτό «από το να προσελκύσουμε επενδύσεις, να ολοκληρώσουμε το τρίτο πρόγραμμα προσαρμογής και να είναι αυτό το τελευταίο πρόγραμμα, ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να στηριχθεί στις δικές της δυνάμεις».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa