Άρθρα Ζαχαρίας Ζούπης

Παίζουν με τη Δημοκρατία! Τιμωρήστε τους!

Ο Αλέξης Τσίπρας αναδεικνύεται σε μοιραίο πολιτικό για τη χώρα, την οικονομία αλλά και τη Δημοκρατία. Ορισμένοι σχολιογράφοι σημειώνουν με θαυμασμό (!) ότι είναι «μεγάλος παίκτης» και πολύ ισχυρός επικοινωνιακά. Μάλλον έχουν δίκιο. Ωστόσο ξεχνούν να προσθέσουν ότι αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που είχαν στην Ελλάδα και παγκοσμίως όλοι οι μεγάλοι λαϊκιστές και τυχοδιώκτες, είτε εμφανίστηκαν από τον χώρο της ριζοσπαστικής Αριστεράς είτε από τον χώρο της Ακροδεξιάς. Αυτό μάλλον το ξεχνούν δυστυχώς και πολιτικοί του χώρου της Κεντροαριστεράς, που ξαφνικά εμφανίζονται να θαυμάζουν τον μεγάλο ηγέτη.

Ο Αλ. Τσίπρας, βλέποντας ότι οδεύει σε μια πολύ οδυνηρή ήττα, δείχνει έτοιμος να τα κάψει όλα και να σπείρει νάρκες παντού. Μέχρι τώρα η κριτική εστιαζόταν σ’ αυτό που πονάει τη χώρα, δηλαδή την κατάσταση της οικονομίας, μιας οικονομίας που στηρίζεται σε ανύπαρκτες τράπεζες, ψεύτικο υπερπλεόνασμα, εκατοντάδες χιλιάδες νέους επιστήμονες στο εξωτερικό, capital controls που κλείνουν αισίως τρεισήμισι χρόνια, ασθενική ανάπτυξη, λιώσιμο της μεσαίας τάξης από την υπερφορολόγηση. Η υπογραφή για αυτή την κατάσταση γράφει Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος χρέωσε τη χώρα 100 δισ. ευρώ και δεσμεύτηκε για επιτόκια μέχρι το 2060 και υποθήκευσε τη δημόσια περιουσία γα 100 χρόνια.Την ίδια ώρα,διεθνώς όλοι συζητούν για το πού οδεύει η χώρα και για τον ορατό κίνδυνο να οδηγηθεί σε νέα χρεοκοπία. Η κριτική συχνά επεκτάθηκε και στην παροχολογία, τη στάση απέναντι στους «θεσμούς», τη σκανδαλολογία.

Δυστυχώς, η αθλιότητα που ζούμε το τελευταίο διάστημα, με τη μεταγραφολογία, την αποστασιολογία και το εικονικό «διαζύγιο» ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, αναδεικνύει και κάτι πολύ επικίνδυνο. Αναδεικνύει παιχνίδια με τη Δημοκρατία. Μετά την ιλαροτραγωδία με τους αλληλοεκβιασμούς των μέχρι πρόσφατα κυβερνητικών εταίρων, βιώνουμε συνθήκες ανήθικου πολιτικού εμπορίου, διαπόμπευσης της πολιτικής. Αντικρίζουμε πολιτικούς ασήμαντου πολιτικού διαμετρήματος που, ελέω εκλογικού νόμου, εκλέχθηκαν με 2.000-3.000 ψήφους βουλευτές και πηδάνε από άλογο σε άλογο, χωρίς αρχές και με προσχηματική επιχειρηματολογία που, το λιγότερο, αηδιάζει.Οι συναλλαγές πια δεν κρύβονται, τις παρακολουθούμε on line και μεγάλος πρωταγωνιστής όλης αυτής θλιβερής εικόνας ο Αλέξης Τσίπρας.

Αυτή η απαξίωση της πολιτικής διαδικασίας απομακρύνει τους πολίτες από την πολιτική, θίγει τη Δημοκρατία, πλήττει την αξιοπιστία κομμάτων, βουλευτών, Βουλής. Πρόκειται για τη δημιουργία συνθηκών ενίσχυσης της Ακροδεξιάς και χαράς της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για μια τεράστια ζημιά για τη χώρα από τον «ηγέτη του αγώνα κατά του κινδύνου της Ακροδεξιάς». Τι ειρωνεία, αλήθεια!

Υπάρχει τρόπος αντίδρασης; Ασφαλώς! Στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Ο τρόπος λοιπόν είναι ένας: Η σκληρή τιμωρία του Αλ. Τσίπρα και όλων αυτών που μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας αυτές τις μέρες. Ξέρετε ποιοι είναι…

του Ζαχαρία Ζούπη 

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa