Κοινωνία

Παγιδευμένο με εκρηκτικά ήταν το τροχόσπιτο των Γερμανών

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ελληνικής αστυνομίας μεταφέρεται για περαιτέρω εξέταση αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός που ήταν τοποθετημένος σε αυτοκινούμενο τροχόσπιτο, με το οποίο ταξίδευε ανδρόγυνο συνταξιούχων Γερμανών. Οι τελευταίοι ισχυρίζονται ότι έκαναν διακοπές στην Ελλάδα, ενώ εισήλθαν στη χώρα πριν από δύο ημέρες περνώντας ελεύθερα από τα Σκόπια.

Πυροτεχνουργοί του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της ΕΛ.ΑΣ. περισυνέλεξαν το μηχανισμό, ύστερα από επιχείρηση που προηγήθηκε στο Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) Πλατάνου, όπου το ζευγάρι είχε σταθμεύσει το τροχόσπιτο, επί της Εγνατίας Οδού, κοντά στο Κλειδί Ημαθίας.Ο

Ο μηχανισμός ήταν κολλημένος στον πίσω αριστερό άξονα του οχήματος και κάτω από το αμάξωμα.

Τον ανακάλυψε το πρωί ο 70χρονος Γερμανός ιδιοκτήτης του τροχόσπιτου, όταν αρχικά διαπίστωσε ότι έσκασε ένα λάστιχο του οχήματος.

Αφού ελήφθησαν τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας, ανέλαβαν δράση οι πυροτεχνουργοί και επαληθεύθηκαν οι αρχικές υποψίες ότι επρόκειτο για εκρηκτικό μηχανισμό.

Στην κατάθεση που έδωσε ο ιδιοκτήτης του τροχόσπιτου στην Αστυνομία ισχυρίστηκε ότι βρίσκεται μαζί με την 64χρονη σύζυγό του για διακοπές στην Ελλάδα.

Όπως είπε, έφτασαν στην Ελλάδα πριν από δύο ημέρες, ερχόμενοι από τα Σκόπια, ενώ κινήθηκαν προς τη Σιθωνία Χαλκιδικής, όπου έμειναν αρχικά. Πρόθεσή τους ήταν να ταξιδέψουν στη συνέχεια προς τη Θεσπρωτία και καθ’ οδόν για τον προορισμό τους, στάθμευσαν το τροχόσπιτο στο ΣΑΕ Πλατάνου, όπου πέρασαν την περασμένη νύχτα.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa