Κόσμος

Παγκόσμια ανησυχία! Μεγαλώνουν οι λίστες των θυμάτων του ιού! Από την Κίνα και την Ιταλία μέχρι τις Ηνωμένες Πολιτείες!

Όλο και πιο ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει ο εφιάλτης του νέου κορωνοϊού COVID-19 καθώς τις τελευταίες 48 ώρες καταγράφηκαν άλλα 19 κρούσματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, την ίδια στιγμή που στην Ιταλία έχει αρχίσει να επικρατεί ο πανικός, με επτά νεκρούς πόλεις φαντάσματα και άδεια ράφια στα σούπερ μάρκετ.

Ιταλός υπήκοος επιβεβαιώθηκε μέσω εργαστηριακών εξετάσεων ότι έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό στην Τενερίφη, στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας.

Στην Κίνα, άλλοι 71 άνθρωποι προστέθηκαν στη λίστα θανάτου, ενώ τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν ήταν 509, αυξημένα μεν σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο, αλλά σαφώς λιγότερα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Ανάλογη κατάσταση και στη Νότια Κορέα, η οποία ανακοίνωσε τον θάνατο ενός ακόμα ανθρώπου και την επιβεβαίωση άλλων 60 κρουσμάτων.

Ακόμη ένας, ο τέταρτος μέχρι σήμερα, από τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess, το οποίο παραμένει αγκυροβολημένο στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας, υπέκυψε μετά τη μόλυνσή του από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, συνολικά οι νεκροί σε όλον τον κόσμο ανέρχονται στους 2.701 και τα κρούσματα σε 80.146, ενώ 27.563 ασθενείς έχουν αναρρώσει.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa