Βιβλίο Πολιτισμός

Παγκόσμια Μέρα Βιβλίου με σύνθημα: «Η Αθήνα γιορτάζει, η πόλη διαβάζει»

Παγκόσμια Μέρα Βιβλίου σήμερα και η Αθήνα το γιορτάζει με πολλές εκδηλώσεις ως Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου.

Μάλιστα η επίσημη έναρξη για την «Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα βιβλίου» θα δοθεί απόψε στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, θα υποδεχθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, παρουσία της κυβέρνησης, των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων, επιστημονικών και πολιτιστικών φορέων, οργανισμών και ιδρυμάτων.

Σαν σήμερα στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από τη ζωή δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων: ο Ισπανός συγγραφέας του Δον Κιχώτη Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο Άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σέξπιρ. Με αφορμή το διπλό αυτό γεγονός, η UNESCO έχει καθιερώσει την 23η Απριλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου.

Με σύνθημα «Η Αθήνα γιορτάζει, η πόλη διαβάζει» η πόλη για έναν χρόνο, με περισσότερες από 250 εκδηλώσεις, θα κινείται στους ρυθμούς της αγάπης για το βιβλίο.

Από τις 19.30 η Διονυσίου Αρεοπαγίτου θα γεμίσει με μουσικές, χορούς, απρόσμενες αναγνώσεις και πολλές εκπλήξεις.

Στις 19:45 θα παίξει η μπάντα του δήμου Αθηναίων.

Στις 21:00 στο ύψος του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού οι Athens Lindy Hop θα υποδέχονται τον κόσμο για χορό σε ρυθμούς jazz και swing από τη Big Band του δήμου Αθηναίων. Το μουσικό σύνολο «Batuka» θα δίνει ρυθμό με τα κρουστά του δημιουργώντας μικρές παρελάσεις χαράς ανάμεσα σε καλλιτέχνες παραστατικών τεχνών από το «Athens Circus Festival» που θα ξεφυλλίζουν το βιβλίο της τέχνης του δρόμου με μαγικές εικόνες και δρώμενα εμπνευσμένα από το βιβλίο.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa