Κοινωνία

«Παγωμένη» Πρωτοχρονιά: Που θα πέσουν χιόνια – Που θα επικρατήσουν πολικές θερμοκρασίες

Για την Τρίτη, ανήμερα Πρωτοχρονιάς, στην δυτική Ελλάδα προβλέπονται τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 300 με 500 μέτρα) και σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν βροχές ή χιονόνερο, ισχυρές καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και χιόνια σε ορεινά-ημιορεινά της Θεσσαλίας, της Στερεάς, της Εύβοιας και της Πελοποννήσου.

Την νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 5 με 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα φυσούν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι 6 με 8 και στα πελάγη τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση το απόγευμα από τα δυτικά. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σχηματιστεί στα ηπειρωτικά, τις πρωινές και βραδινές ώρες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.Στην Αττική θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες στα νότια και ανατολικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα). Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια έως 8 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο και παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα). Βελτίωση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα δείξει από -1 βαθμό έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Στην σεισμόπληκτη Ζάκυνθο αναμένονται νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα σταματήσουν και το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί 7 και τοπικά 8 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι-βορειοανατολικοί με σταδιακή εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Για την Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά. Σταδιακά από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα σταματήσουν και την νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα φυσούν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι 5 με 7 και στα ανατολικά έως 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Στην δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και στο νότιο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Ηπείρου και της Στερεάς (ενδεικτικά, 300 με 500 μέτρα) κατά τόπους πιο πυκνές. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και σταδιακά από το απόγευμα και από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 6 με 8 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους-βορειοανατολικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -4 έως 8 και στα νότια από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν τοπικές και θα σημειωθούν βροχές κατά τόπους ισχυρές και σποραδικές καταιγίδες στα νότια, κυρίως θαλάσσια-παραθαλάσσια όπου πρόσκαιρα θα είναι τοπικά ισχυρές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά στα βόρεια από 300, στα νότια από 500 μέτρα). Σταδιακά από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, 5 με 7 και στα ανατολικά έως 9 μποφόρ που από την νύχτα θα εξασθενήσουν. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 1 έως τους 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές έως το απόγευμα και χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της Κρήτης. Θα φυσούν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι, 6 με 7 μποφόρ που βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, αναμένονται νεφώσεις με βροχές, στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου χινόνερο ή παροδικές χιονοπτώσεις και κυρίως στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων στα βόρεια από τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 7-8 και τοπικά έως 9 μποφόρ με εξασθένηση από την νύχτα. Στα νότια θα φυσούν νοτιοανατολικοί άνεμοι 6-7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Το θερμόμετρο θα δείξει από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Τετάρτη

Για την Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου στα δυτικά και τα βόρεια αναμένονται νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και το βράδυ στα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ αργά την νύχτα θα πέσουν χιόνια στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο βόρειο Ιόνιο.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις αυξημένες στα ανατολικά και νότια όπου θα σημειωθούν ασθενείς βροχές ή χιονόνερο, σποραδικές καταιγίδες το πρωί στα Δωδεκάνησα και χιονοπτώσεις στα ορεινά, που βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη και θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα φυσούν βοριάδες 4 με 6, στο νότιο Αιγαίο τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σχηματιστεί στα ηπειρωτικά, τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa