Κόσμος

Παιχνίδι μοίρας: Από εξώγαμο παιδί έγινε μέλος της βασιλικής οικογένειας της Ολλανδίας!

Τον γύρο του κόσμου κάνει τις τελευταίες μέρες η είδηση πως η βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας μεγάλωσε κατά ένα μέλος.

Όσοι από εσάς περιμένατε ανακοινώσεις με εγκυμοσύνες, τοκετούς και βαφτίσια πέσατε έξω αφού αυτή η είδηση περιλαμβάνει περισσότερο μια δικαστική διαμάχη, έναν αγώνα μιας μητέρας να αναγνωριστεί το παιδί της και ένα σκάνδαλο.

Το νέο μέλος έχει ήδη εδώ και 21 χρόνια το όνομα Χιούγκο Κλίνστρα και έχει περάσει την ενηλικίωση εδώ και 3 χρόνια, όσο διήρκησε και η προσωπική του προσπάθεια να λάβει την αναγνώριση της βασιλικής οικογένειας. Πριν από αυτόν, η μητέρα του Μπριγκίτε Κλίνστρα είχε εκκινήσει διαδικασίες για την αναγνώριση του γιού της ήδη από το 1999.

Το χρονικό της ιστορίας ξεκίνησε κάποιες δεκαετίες νωρίτερα όταν ο πρίγκιπας Κάρλος  διατηρούσε όπως ισχυρίζεται μια χαλαρή και ελεύθερη σχέση με τη μητέρα του Χιούγκο.

Ο πρίγκιπας Κάρλος είναι ξάδερφος του βασιλιά Γουΐλεμ – Αλεξάντερ και ανιψιός της μητέρας του, βασίλισσας Βεατρίκης, που παραιτήθηκε από το θρόνο το 2013. Ο πρίγκιπας Κάρλος είναι επικεφαλής του βασιλικού οίκου των Βουρβόνων – Πάρμας και μέλος της ολλανδικής βασιλικής οικογένειας.

Στην πορεία η Μπριγκίτε έμεινε έγκυος και ο πρίγκιπας Κάρλος επέμενε ότι η απόφασή της να γίνει μητέρα ήταν καθαρά προσωπική της υπόθεση, αφού με τη χαλαρή σχέση που είχαν, είχαν αποφασίσει ότι δε θα υπήρχαν  δεσμεύσεις και οικογενειακές υποχρεώσεις. Μετά τη γέννηση του Χιούγκοτο ζευγάρι εξακολουθούσε να έχει τακτικές συναντήσεις κατά τα πρώτα χρόνια.

Η πατρότητα του Χιούγκο αναγνωρίστηκε με απόφαση του δικαστηρίου του 1999. Σε ηλικία 18 ετών ωστόσο ο νέος αποφάσισε να αλλάξει το όνομά του ώστε να αντανακλά τη βασιλική του καταγωγή. Επιδίωξε μάλιστα να εγγραφεί στο μητρώο του Ανώτατου Συμβουλίου Ευγενών, καθώς ο ολλανδικός νόμος παρέχει  στα παιδιά εκτός γάμου το δικαίωμα της εγγραφής.

Το 2016, το υπουργείο Ασφάλειας και Δικαιοσύνης δικαίωσε τον Χιούγκο. Στην πορεία ο πρίγκιπας Κάρλος άσκησε έφεση και η απόφαση επικυρώθηκε και από δευτεροβάθμιο δικαστήριο στη Χάγη.

Παρά της αποφάσεις των δικαστηρίων ο πατέρας του Χιούγκο και γόνος της βασιλικής οικογενείας εξακολουθούσε να έχει αντιρρήσεις επί του θέματος και το ζήτημα μετατέθηκε για ακόμα μια φορά σε μια συνεδρίαση που έγινε κεκλεισμένων των θυρών στο συνταγματικό συμβουλευτικό όργανο των βασιλιάδων.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα ο τίτλος αναμένεται να δοθεί και τυπικά στο νέο μέλλος της βασιλικής οικογένειας και να δημοσιοποιηθεί σε διάστημα 6-12 εβδομάδων.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa