Πολιτική

Παναγιωτόπουλος: Πατριωτικό καθήκον «η κόψη του σπαθιού η τρομερή να είναι ακονισμένη»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι αξιόμαχες και πανέτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή. Στην συνέχεια πρόσθεσε πως το πατριωτικό καθήκον της Ελλάδας είναι να φροντίσει «η κόψη του σπαθιού η τρομερή να είναι πάντα ακονισμένη».

Στην συνέχεια πρόσθεσε ότι «κι αν είναι στο θηκάρι τώρα, πρέπει αν χρειαστεί να είναι ακονισμένο και τρομερό, εύχομαι να παραμείνει στο θηκάρι, δεν είμαστε όμως και αμέριμνοι. Αυτό το ξίφος πρέπει να είναι στην κατάσταση που περιέγραψα. Αυτή είναι η δουλειά και το καθήκον μας, με κάθε κόστος με κάθε ικμάδα να κρατήσουμε την κόψη του σπαθιού τρομερή».

Σε ότι έχει να κάνει με την τουρκική προκλητικότητα ο κ Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι «Είναι αυτονόητο ότι δεν μπορούμε ούτε θα ανεχθούμε παραβατικές συμπεριφορές που αμφισβητούν την ακεραιότητά μας και τους διεθνείς οργανισμούς. Το ΥΠΕΑΘ παρακολουθεί στενά την Τουρκία στην Μεσόγειο, μας προβληματίζει σοβαρά όπως και άλλες χώρες που παρακολουθούν τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας εντός της ΑΟΖ της Κύπρου που είναι κράτος της ΕΕ».

Μετά το πέρας της ομιλίας του ο κ. Παναγιωτόπουλου ερωτώμενος από δημοσιογράφους  για την στρατιωτική θητεία ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι δέχεται εισηγήσεις από τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων για αύξηση της στρατιωτικής θητείας. Είπε μάλιστα πως οι εισηγήσεις είναι προς την κατεύθυνση να διατηρηθεί η σημερινή θητεία για όσους υπηρετούν στα σύνορα, ως κίνητρο, ενώ η αύξηση να αφορά τους υπόλοιπους.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa