Κοινωνία

Πανελλήνιες 2016: Σε ποιες σχολές ανεβαίνουν οι βάσεις και που κάνουν… βουτιά

Βάσεις

Στις 22 Ιουνίου αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των βαθμολογιών των υποψηφίων των ΕΠΑΛ.

Θα ακολουθήσει η συμπλήρωση των μηχανογραφικών για την είσοδο στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Αναφορικά με τις βάσεις εισόδου σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, σύμφωνα με εκτιμήσεις θα παραμείνουν ως είναι ή θα παρουσιάσουν άνοδο για τις Ιατρικές Σχολές, ενώ αντίθετα οι Πολυτεχνικές και Οικονομικές Σχολές αναμένεται να παρουσιάσουν πτώση.

Όσον αφορά στις Ανθρωπιστικές επιστήμες, οι υποψήφιοι έγραψαν καλά στα Αρχαία, αλλά οι επιδόσεις τους στην ιστορία ήταν χειρότερες. Έτσι οι βάσεις αναμένεται να παρουσιάσουν και εκεί αυξομειώσεις με τα Παιδαγωγικά να έχουν μεγάλη πτώση και τις Αστυνομικές Σχολές να σημειώνουν άνοδο.

Πιο συγκεκριμένα, στα Αρχαία Ελληνικά έγραψε πάνω από τη βάση το 47,35% και αρίστευσε το 10,25%, ενώ στα Λατινικά έγραψε πάνω από τη βάση το 69,09% και στην ιστορία το 52,23%.

Σχετικά με τα μαθήματα θετικής κατεύθυνσης, στα μαθηματικά πάνω από τη βάση έγραψε το 53,24%, το 69,5% στη Φυσική και το και το 75,27% στη Χημεία.

Ειδικότερα και ανά πεδίο:

1ο πεδίο: Όπως προαναφέρθηκε η υποψήφιοι σε σχέση με πέρυσι έγραψαν καλύτερα στα Αρχαία, αλλά χειρότερα στην Ιστορία. Έτσι υπάρχει μεγάλη συσσώρευση στις μεσαίες βαθμολογίες, ενώ οι βάσεις εισαγωγής αναμένεται να παρουσιάσουν αυξομειώσεις.

2ο πεδίο: Αναμένεται πτώση στις Πολυτεχνικές Σχολές ειδικά της περιφέρειας.

3ο πεδίο: Οι υποψήφιοι που έγραψαν άριστα στη Φυσική ξεπερνούν τις 5.000 στη Χημεία ο αριθμός είναι ακόμα μεγαλύτερος. Αυτό σημαίνει ότι αναμένεται άνοδος στις βάσεις εισαγωγής.

4ο πεδίο: Οι υποψήφιοι έγραψαν στα Μαθηματικά σε ποσοστό 67% κάτω από τη βάση, έτσι προβλέπεται ότι θα υπάρξει πτώση στη βαθμολογία εισόδου στις Παιδαγωγικές Σχολές ειδικά της Περιφέρειας που η βαθμολογία εισαγωγής εικάζεται ότι θα είναι ακόμα και κοντά στο 10.

5ο πεδίο: Με το ποσοστό των μαθητών που έγραψαν κάτω από τη βάση στα Μαθηματικά η βάσεις στις σχολές του πεδίου αναμένεται να παρουσιάσουν πτώση.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa