Κοινωνία Κορωνοϊός

Πανελλήνιες 2020: Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι υποψήφιοι των εξετάσεων

Οι σχεδιασμοί του υπουργείου Παιδείας για την ημερομηνία έναρξης των Πανελληνίων έχει μπεί στην τελική ευθεία και το μόνο που αναμένεται είναι η έγκριση από την αρμόδια επιτροπή του υπ. Υγείας.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι ο σχεδιασμός του υπουργείου είναι οι Πανελλήνιες 2020 είναι να ξεκινήσουν εντός του Ιουνίου, με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί περί τα μέσα Ιουλίου, το αργότερο.

Η κ. Κεραμέως ανέφερε επίσης ότι θα ληφθεί ειδική μέριμνα για τους υποψήφιους των Πανελλήνιων 2020 που θα νοσήσουν από κορωνοϊό ή δεν θα μπορούν να μετακινηθούν λόγω επιβολής -τοπικών- μέτρων καραντίνας.

Ακόμα συμπλήρωσε πως αυτοί οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν επαναληπτικές Πανελλήνιες εξετάσεις τον Σεπτέμβριο, όπως ισχύει κάθε έτος για σοβαρούς λόγους υγείας ή ψυχικής οδύνης συνεπεία θανάτου συγγενούς α’ βαθμού. Βάσει του κανονισμού, οι υποψήφιοι που θα αιτούνται επαναληπτική εξέταση θα πρέπει να προσκομίζουν πιστοποιητικό από νοσοκομείο.

Τέλος κατέληξε λέγοντας ότι το υπουργείο έχει επεξεργαστεί ένα ειδικό σχέδιο για τη διαδικασία των Πανελλήνιων 2020. Αυτό θα προβλέπει λιγότερους μαθητές σε κάθε εξεταστική αίθουσα. Το εν λόγω μέτρο, όπως εκτιμά το υπουργείο Παιδείας και ειδικοί, θα περιορίσει τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού κατά το διάστημα διεξαγωγής των Πανελλήνιων 2020.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER