Πολιτική

Παν. Πικραμμένος: Άριστη η συμπεριφορά της δικαιοσύνης σε θεσμικό επίπεδο στην υπόθεση του Κουφοντίνα

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος αναφέρθηκε στην στάση της Δικαιοσύνης στην υπόθεση του καταδικασμένου τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτή ήταν άριστη.

Συγκεκριμένα ο κ. Πικραμμένος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ανέφερε ότι «Σημειώνω και υπογραμμίζω την άριστη συμπεριφορά της δικαιοσύνης σε θεσμικό επίπεδο αυτές τις ημέρες. Πραγματικά οι δικαστικοί λειτουργοί, παρόλο που δέχθηκαν επιθέσεις ή προκλήσεις και εκ των έσω και εκ των έξω, αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα με υψηλό αίσθημα ευθύνης, με ψυχραιμία, με αντικειμενικότητα και με ευαισθησία. Πραγματικά χαιρετίζω και ευχαριστώ τους συναδέλφους μου για τη συμπεριφορά τους αυτή. Νιώθω ότι η δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων».

Ακόμα σημείωσε πως «όντως μπορεί να υπάρχουν αδιέξοδα σε θέματα αρμοδιότητας δικαστηρίων, αλλά αδιέξοδο στην απονομή της δικαιοσύνης δεν υπάρχει, λύση θα βρεθεί. Και πιστεύω ότι η δικαιοσύνη ήταν μονόδρομος σε αυτή την ιστορία. Δεν υπήρχε άλλος δρόμος για να αποκτήσει ο Κουφοντίνας τα όποια δικαιώματα θεωρούσε ότι είχε. Δηλαδή δεν υπήρχε άλλος τρόπος να ενεργήσει, ο μόνος θεμιτός και θεσμικός τρόπος ήταν μέσω της δικαιοσύνης. Το δικαστήριο θα αποφανθεί. Θέλω να επαναλάβω ότι δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

Σε ότι έχει να κάνει με τις συγκεντρώσεις ο κ. Πικραμμένος τόνισε πως «δεν θεωρώ ότι είναι απλά και μόνο θέμα της πολιτείας. Είναι αυτό που περιγράφουμε ως ατομική ευθύνη και το οποίο αντιλαμβάνομαι ότι έχει κουράσει τον κόσμο. Είναι πλήρως κατανοητό. Αλλά από την άλλη πλευρά, το λέει και η λαϊκή παροιμία. Αν δεν κοιτάξεις το σπίτι σου, ποιος θα το κοιτάξει; Δεν πρέπει εσύ ο ίδιος να φροντίσεις να μην κολλήσεις; Μπορεί να σε προστατεύσει κανένας από μια ανεύθυνη συμπεριφορά; Από ένα σημείο και πέρα, πρέπει μόνος σου να καταλάβεις ότι πρέπει να προστατευθείς. Η πολιτεία δίνει τον τόνο, δίνει την κατεύθυνση, σου λέει τι είναι σωστό. Από εκεί και πέρα, μέχρι ενός σημείου».

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER