Οικονομία

«Παράθυρο» για μείωση φόρων και εισφορών άφησε ο Σκυλακάκης

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο υφυπουργός οικονομικών Θεόδωρος Σκυλάκάκης άφησε «παράθυρο» ανοικτό ότι μπορεί να γίνει η δημιουργία ενός έμμεσου δημοσιονομικού χώρου από το Ταμείο Ανάκαμψης που προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που καθιστά ρεαλιστική τη μείωση εισφορών και φόρων.

Ο κ. Σκυλακάκης μιλώντας στην ΕΡΤ  ανέφερε ότι η οποιαδήποτε μείωση θα παρουσιαστεί με τον προϋπολογισμό του 2021. Ακόμα τόνισε ότι «βοήθεια μεγάλου μεγέθους που θα λάβει η χώρα την επόμενη 3ετία, 4ετία, η οποία θα δημιουργήσει τη δυνατότητα να υπάρξουν περαιτέρω μέτρα στήριξης». Δήλωσε «πολύ αισιόδοξος για το 2021» αν και επανέλαβε ότι η τρέχουσα χρονιά «θα είναι δύσκολη».

Αφού διευκρίνισε ότι ακόμα δεν υπάρχει καθαρή εικόνα για τις συνέπειες από την πανδημία στην «βαριά βιομηχανία» της χώρας, είπε ότι «τα πράγματα βελτιώνονται κάθε ημέρα. Βλέπουμε κάποια ξενοδοχεία ότι είναι έτοιμα να ανοίξουν, αλλά και κάποιες χώρες που νομίζαμε ότι θα είναι κλειστές, να βγαίνουν από τον κορωνοϊό. Πρόκειται για δυναμική εικόνα», εκτίμησε.

Ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε πως η Ελλάδα λόγω της αντιμετώπισης της πανδημίας έχει αποκτήσει θετική δημοσιότητα και εξήγησε ότι οι μήνες Ιούλιος, Αύγουστος και Σεπτέμβριος είναι το 60% της τουριστικής σεζόν «Είναι όλα ανοικτά που θα φτάσει φέτος η τουριστική σεζόν. Είναι διαφορετικό να φτάσουμε στο 30% των αφίξεων σε σχέση με πέρυσι και άλλο στο 50%» υπογράμμισε. και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει ένα ολοκληρωμένο πακέτο που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη μείωση του ΦΠΑ, την αναστολή των επιταγών, αλλά και ρυθμίσεις.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa