Οικονομία

Παράταση καταβολής επιδομάτων και αναπηρικών συντάξεων

       Παράταση των προθεσμιών για την καταβολή σειράς επιδομάτων αλλά και των αναπηρικών συντάξεων, έδωσε το υπουργείο Εργασίας, στηρίζοντας χιλιάδες οικογένειες, πολλές εκ των οποίων ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες.

Πιο συγκεκριμένα, παρατείνεται για 3 μήνες η ισχύς του προγράμματος για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και το Επίδομα Στέγασης στις περιπτώσεις που, λόγω λήξης της ισχύος τους, απαιτείται η υποβολή νέας αίτησης των δικαιούχων κατά τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο του 2021. Σύμφωνα με την απόφαση της υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου, εάν ο μήνας έγκρισης είναι ο Μάιος ή Αύγουστος του 2020, τότε η επανυποβολή μπορεί να γίνει τον προσεχή Μάιο. Εάν ο μήνας έγκρισης είναι ο Ιούνιος ή ο Σεπτέμβριος του 2020, τότε η επανυποβολή μπορεί να γίνει τον προσεχή Ιούνιο. Σε περίπτωση που υποβληθεί νέα αίτηση, τότε αυτή η εγκεκριμένη αίτηση θα ισχύσει κανονικά, ενώ, εάν ο δικαιούχος έχει ξεκινήσει τη δημιουργία αίτησης, η οποία όμως παραμένει σε κατάσταση «ΝΕΑ» χωρίς να γίνει οριστική υποβολή αυτής, τότε θα ανανεωθεί αυτόματα η ισχύς της προηγούμενης εγκεκριμένης αίτησης.  Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή γραπτό μήνυμα στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχουν δηλώσει στην αίτηση, για την αυτόματη παράταση της ισχύος των αιτήσεων τους.

Εξάλλου, με απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, παρατείνεται έως τις 30 Απριλίου, η προθεσμία καταβολής των αναπηρικών συντάξεων και της κάλυψης των δικαιούχων πάσης φύσεως επιδομάτων και παροχών. Σημειώνεται ότι οι επιτροπές των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας, επαναλειτούργησαν στις 21 Δεκεμβρίου, μετά από αναστολή 3,5 μηνών.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa