Το παράδοξο δεν είναι που ο Τσίπρας και οι αριστεροί ψηφίζουν υπέρ της υιοθεσίας και της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, αλλά ότι υπέρ ψηφίζουν και εκείνοι που από τη μία ζητούν ευχή και ψήφο από τους ρασοφόρους κληρικούς και τους Έλληνες πιστούς, αλλά τους κατηγορούν ως ομοφοβικούς.

Για ακόμα μία φορά γίνεται ξεκάθαρο ότι ο Μητσοτάκης συνεχίζει τη μετάλλαξη της ΝΔ, που ξεκίνησε ο Σαμαράς. Το «Ναι» της Ντόρας, όπως και του Βενιζέλου στην αναδοχή τέκνων από ομόφυλα ζευγάρια είναι ένας κρίκος ακόμα στην αλυσίδα των πολλών «Ναι» που λέει ο Μητσοτάκης στα νεοταξικά και εθνομηδενιστικά νομοσχέδια. Αποδεικνύει ότι η εποχή Σαμαρο-βενιζέλου συνεχίζεται. Δύο σε ένα, με μπλε και πράσινους κόκκους…

Κατά συνείδηση ψήφο είπε ο Μητσοτάκης για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια ποδοπατώντας τη συνείδηση της χριστιανικής βάσης της ΝΔ. Ακριβώς όπως έκαναν πριν από λίγους μήνες με το «σύμφωνο συμβίωσης» και το τζαμί στον Βοτανικό και φυσικά με τον δήθεν αντιρατσιστικό νόμο… ο οποίος καταργείται ήδη στη πράξη.

Δυστυχώς όμως και η Εκκλησία της Ελλάδος, που πίστευα ότι θα εξέφραζε την απόλυτη αντίθεσή της στο σχέδιο νόμου και δεν θα αρκούνταν στη διατύπωση διαφωνίας μόνο διά του νομικού της συμβουλίου, περιορίσθηκε κατ’ αρχήν σε μια άτονη και άστοχη ένσταση… (Αργότερα εξέδωσε ανακοίνωση). Προφανώς κατόπιν οδηγίας του τα πρώτα φέροντος.

Προβαίνω με λύπη στην εν λόγω επισήμανση, για να διαφανεί η ελαστικοποίηση της ηθικής των αστικών και παραδοσιακών κομμάτων και όλων των άλλων επιστημονικών φορέων που οφείλουν να αντιταχθούν στην παράγραφο-έκτρωμα του επίμαχου άρθρου.

Σε ό,τι με αφορά, η θέση μου είναι ξεκάθαρη και μη επιδεχόμενη την παραμικρή παρερμηνεία. Είμαι συμμέτοχος στον αγώνα για την αποτροπή της ψήφισης του εν λόγω άρθρου και δεδομένη η αρνητική ψήφος μου. Με πίστη στον κοινό αγώνα μας και επαγρύπνηση, ευελπιστώ στην τελική δικαίωση.

Είμαι απόλυτα σύμφωνος με τη γνώμη και τους προβληματισμούς της ιεράς κοινότητας του Αγίου Όρους, όπου μεταξύ άλλων στην επιστολή που έστειλε και στους 300 βουλευτές αναφέρει:

«Πώς είναι δυνατόν το νομοσχέδιο να μεριμνά δια την ψυχικήν και συναισθηματικήν υγείαν του παιδιού, όπως ισχυρίζεται η Αιτιολογική Έκθεσης αυτό, και να επιτρέπει το παιδί να ανατρέφεται από “ζεύγος”, όπου την θέση του πατρός θα κατέχει γυναίκα ή αντιστοίχως της μητρός άνδρας, χωρίς αυτό να έχει οποιαδήποτε δυνατότητα επιλογής;

Δεν παραβιάζονται τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα του παιδιού, όταν από την τρυφερή ηλικία του θα διατρέχει σοβαρούς ηθικούς κινδύνους;».

Επαναλαμβάνω ότι δεν πρόκειται να ψηφίσω την αντιχριστιανική και αντιπαιδαγωγική διάταξη ούτε με σφαίρες….

Οφείλουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση να σεβασθούν την καθολική βούληση της ελληνικής κοινωνίας.

Το αντρικό-πατρικό και το γυναικείο-μητρικό πρότυπο έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά. Πηγάζουν από τη φυσιολογία του ανθρώπου και είναι απαραίτητα για την ομαλή ψυχοσωματική και κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού.

Είναι δικαιώματα των παιδιών που μεγαλώνουν τώρα και πρέπει να εξακολουθούν να γνωρίζουν την αλήθεια περί της ανθρώπινης βιολογίας και της ισορροπίας, που εξασφαλίζει η ύπαρξη και συνύπαρξη των δύο φύλων.

Την υπεράσπιση αυτής της αλήθειας θα συνεχίσει να υπηρετεί το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, χωρίς φανατισμούς αλλά και… ομομανίες.

Η κατάπτωση ηθών και συνειδήσεων, συνοδευόμενη από την οικονομική κατάπτωση, αποτελεί το ιδανικό μείγμα για όσους επιδιώκουν την αλλοτρίωση της ελληνικότητας και, τελικά, τη διάλυση και την αποσάθρωση της χώρας.

Άρθρο του Νίκου Νικολόπουλου

Ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

Σχολιάστε ...