Κόσμος

Παραβιάσεις – Κυπριακό – Προσφυγικό: Τα «αντίποινα» για την μη έκδοση των 8 Τούρκων

«Αντίποινα» χαρακτήρισε επί της ουσίας τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, ο στενός συνεργάτης του Ταγίπ Ερντογάν Ιμπραχίμ Καλίν.

Σύμφωνα με τον Τούρκο αξιωματούχο, η ένταση στις ελληνοτουρικές σχέσεις σχετίζεται άμεσα με την απόφαση να μην εκδοθούν οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί στην γειτονική χώρα.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV ο Καλίν, ερωτώμενος αν η ένταση θα επηρεάσει και το κυπριακό απάντησε ότι «δυστυχώς για μένα είναι λάθος ακόμη και να τους λέμε ‘πραξικοπηματίες στρατιωτικούς. Η μη έκδοση αυτών των ένστολων τρομοκρατών πραγματικά δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει αποδεκτό από την Τουρκία».

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό είπε ότι η Τουρκία έκανε τα βήματα που έπρεπε να κάνει και ότι η παρουσία του τουρκικού στρατού εκεί δεν ήταν ποτέ εναντίον της Ελληνοκυπριακής πλευράς. «Είναι μια βαλβίδα ασφαλείας αυτού του νησιού και των πιθανών εξωτερικών απειλών. Η διατήρησή του είναι σημαντική και από δω και πέρα ιδιαίτερα για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της ανατολικής Μεσογείου», ανέφερε.

Τέλος, όσον αφορά το αν η απόφαση για τους οκτώ θα επηρεάσει και τη συμφωνία επανεισδοχής ο Καλίν είπε ότι σε ένα σημείο θα έρθει και αυτό στην ατζέντα ασφαλώς. «Αυτή η συμφωνία ήταν μια συμφωνία που έγινε για τους πρόσφυγες ανεξάρτητα από αυτό. Δυστυχώς οι Ευρωπαίοι έμειναν και πάλι στην ίδια τάξη. Η ασφάλεια της Τουρκίας είναι και ασφάλεια της Ευρώπης, αυτό πρέπει να καταλάβουν», ανέφερε.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER 


Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa