Πολιτική

Παραδέχεται λάθη αλλά επισημαίνει και βαθιά αίτια ο Παππάς

Τα αίτια της τραγωδίας στο Μάτι είναι πολύ βαθιά τόνισε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αλλά δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι έγιναν λάθη στην αντιμετώπιση της καταστροφής.

«Εάν κάποιος πει ότι τα πάντα γίνανε κατά τα προβλεπόμενα και ότι τα πάντα έγιναν ολόσωστα και τέλεια, δεν θα είναι απολύτως ακριβές αυτό. Εάν με ρωτάτε ότι έγιναν λάθη που ήταν αυτά τα οποία κάνανε τα περιστατικά μοιραία και τραγικά, τότε δεν είμαι σίγουρος ότι αυτήν την άποψη μπορώ να την ασπαστώ. Η κυβέρνηση το χειρίστηκε με την απόλυτη και ύψιστη ευθύνη και δεν καταλαβαίνω την πολιτική εργαλειοποίηση αυτού του ζητήματος διότι οι νεκροί είναι κομμάτι της εθνικής μας οδύνης και δεν κρύβεται. Δεν θα μπορούσε καμία κυβέρνηση να το κρύψει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

Παράλληλα όμως, επισήμανε ότι οι συνθήκες που επικράτησαν ήταν πρωτόγνωρες. Για παράδειγμα, όπως είπε χαρακτηριστικά, καταγράφηκαν άνεμοι εντάσεως 10-11 μποφόρ στη στεριά.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα των αυθαιρέτων και δεσμεύθηκε ότι η Κυβέρνηση θα προχωρήσει στη κατεδάφιση τους.

Μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν έχουμε το άλλοθι της γραφειοκρατίας και θα αντιμετωπίσουμε το ζήτημα με την ύψιστη ωριμότητα».

Ο κ. Παππάς ολοκλήρωσε την τοποθέτηση του τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έκανε την αυτοκριτική της ως όφειλε και μάλιστα με πρώτο απ’ όλους τον πρωθυπουργό.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER 


Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa