Περιφέρειες - Δήμοι

Παρεμβάσεις για την ασφάλεια στην Αττική συζήτησε ο Πατούλης με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ

«Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία θα δρομολογήσουμε παρεμβάσεις που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια στις πόλεις και τις γειτονιές της Αττικής» τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος  Πατούλης επισκεπτόμενος τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη με τον οποίο συζήτησαν θέματα που σχετίζονται με την καλύτερη θωράκιση της ασφάλειας των πολιτών.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο υφ. Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου.

Κατά τη συνάντηση υπογραμμίστηκε η από κοινού βούληση να δρομολογηθεί μία συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Ελληνικής Αστυνομίας με στόχο την βέλτιστη διασφάλιση της προστασίας της ζωής των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Πατούλης επισήμανε πως η Περιφέρεια Αττικής θα υλοποιήσει οριζόντιες δράσεις σε όλους τους Δήμους του λεκανοπεδίου προς αυτή την κατεύθυνση και πρότεινε στον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, την εκπόνηση κοινών προγραμμάτων ενημερωτικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα σχετικά με την οδική ασφάλεια αλλά και την αντιμετώπιση κρουσμάτων παραβατικότητας.

«Πρόθεσή μας είναι να συνδράμουμε το έργο της Αστυνομίας με παρεμβάσεις και στο οδικό δίκτυο, για να περιορίσουμε τα τροχαία ατυχήματα που κοστίζουν πολλές ανθρώπινες ζωές, κάθε χρόνο» σημείωσε. Επιπρόσθετα στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν και οι ελλείψεις προσωπικού στα αστυνομικά τμήματα του λεκανοπεδίου αλλά και η ανάγκη εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού, ανανέωσης του στόλου των οχημάτων και αξιοποίησης της σύγχρονης τεχνολογίας προκειμένου να μπορούν οι Αστυνομικοί να επιτελούν το έργο τους, με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Ο κ. Καραμαλάκης διαμήνυσε στον κ. Πατούλη ότι θα είναι σύμμαχοι σε αυτή την προσπάθεια και υπογράμμισε πως η Ελληνική Αστυνομία θα είναι στο πλευρό της Περιφέρειας Αττικής, καθώς η στόχευση είναι κοινή.

«Για εμάς τα θέματα που σχετίζονται με την προστασία της ζωής των πολιτών είναι απόλυτη προτεραιότητα μας. Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία θα δρομολογήσουμε παρεμβάσεις που θα διασφαλίζουν την ηρεμία και την ασφάλεια στις πόλεις και τις γειτονιές της Αττικής» τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER