Εκδηλώση για την 73η Επέτειο του Ολοκαυτώματος από τις Γερμανικές Κατοχικές Δυνάμεις στις 13/8 /1944 πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Ανώγεια. Συνολικά 161 άνθρωποι είχαν εκτελεστεί τότε από τους Ναζί.

Μάλιστα στα Ανώγεια είχαν γίνει τρία Ολοκαυτώματα, ένα το 1922, ένα το 1967 και αυτό του 1944.

«Για εμάς τους Έλληνες, η ελευθερία αποτελεί υπαρξιακή αρχή και άρα τρόπο ζωής. Όταν οι περιστάσεις το απαιτούν, γινόμαστε «και παρά δύναμιν τολμηταί και παρά γνώμην κινδυνευταί και εν τοις δεινοίς ευέλπιδες», κατά τον Θουκυδίδη. Αυτήν την αλήθεια οφείλουν να την γνωρίζουν εχθροί και φίλοι». Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, από το ιστορικό και μαρτυρικό χωριό των Ανωγείων, κατά την ομιλία του στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 73η Επέτειο του Ολοκαυτώματος από τις Γερμανικές Κατοχικές Δυνάμεις το 1944.

Οι εκδηλώσεις έγιναν παρουσία του ΠτΔ, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Από τη μεριά της ΝΔ το «παρών» έδωσαν ο ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης, η βουλευτής Όλγα Κεφαλογιάννη και ο βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Εξάλλου μετά την εκδήλωση ο Παύλος Πολάκης συμμετείχε σε σύσκεψη στο Κέντρο Υγείας της περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος μετά την εκδήλωση επισκέφτηκε όλους τους κατοίκους του χωριού και τους χαιρέτησε έναν προς έναν στα σπίτια και στα καφενεία του χωριού.

Ακολούθησε γεύμα στο κέντρο Ντελίνα του Βασίλη Σκουλά απ’ όπου και οι παρακάτω φωτογραφίες:

Σχολιάστε ...