Πολιτική Σε πρώτο πλάνο

Παρ’ ολίγον… θερμό επεισόδιο στη Βουλή για το μεταναστευτικό

Βουλή

Μια φράση του Νίκου Καραθανασόπουλου για την υποκρισία της ΕΕ λίγο έλειψε να προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Επιτρόπου Κορίνας Κρέτου, η οποία βρέθηκε σήμερα στη Βουλή.

Ειδικότερα, ο κ. Καραθανασόπουλος, έκανε λόγο για υποκριτική στάση της ευρωπαϊκής ένωσης σχετικά με το θέμα του μεταναστευτικού.

Όμως η κυρία Κρετού ακούγοντας την μετάφραση θεώρησε ότι η λέξη υποκριτικός αφορά την ίδια. Έτσι σε υψηλούς τόνους είπε στον βουλευτή ότι δεν δέχεται να την προσβάλουν και να την αποκαλούν υποκρίτρια.

Μάλιστα η ίδια, μίλησε υποτιμητικά και για το προηγούμενο καθεστώς της χώρας της μια και κατάγεται από τη Ρουμανία λέγοντας ότι «δεν πιστεύω στον κομμουνισμό, παλιά στη Ρουμανία μπορούσες να δεις μόνο 2 ώρες την ημέρα τηλεόραση.

Για χώρες σαν την δίκη μου η ΕΕ είναι  η μόνη διέξοδος. Το να μιλάμε για σκλαβιά και δουλεία στην ευρωπαϊκή ένωση είναι απολύτως αναληθές και ψευδές. Δεν δέχομαι να βρίσκομαι στην Ελλάδα και να με προσβάλουν» κατέληξε η κ. Κρέτου.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΚΚΕ ξεκαθάρισε ότι η λέξη υποκρίτρια δεν αφορούσε την ίδια αλλά την στάση της ευρωπαϊκής ένωσης σε διάφορα θέματα και σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να προσβάλει την επίτροπο.

Μάλιστα μετά το τέλος της συνεδρίασης της επιτροπής ευρωπαϊκών υποθέσεων της Βουλής η κυρία Κρέτου και ο κ.Καραθανασόπουλος μίλησαν κατ΄ιδίαν και έτσι η παρεξήγηση λύθηκε.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

   

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa