Κοινωνία

Πατέρας Γιακουμάκη: «Έχασα τον γιo μου και δεν ξέρω γιατί»

Κατά την διάρκεια της πρώτης μέρας της δίκης για τον άδικο χαμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη, οι γονείς του παρευρέθηκαν στο δικαστήριο για να εξεταστούν ως μάρτυρες. Οι γονείς του άτυχου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής σχολής Ιωαννίνων, προσπαθώντας να συγκρατήσουν την ψυχραιμία τους, απάντησαν σε όλα τα ερωτήματα και κατέθεσαν όλα όσα γνώριζαν για την υπόθεση. Δυστυχώς όπως ειπώθηκε τα περισσότερα συμβάντα κακοποίησης τα έμαθαν μετά την εξαφάνιση και κατά την διάρκεια της έρευνας.

Όπως αποκαλύφθηκε η παρέα των Κρητικών βασάνιζε συνέχεια τον Βαγγέλη και μάλιστα τον είχαν κρεμάσει από το παράθυρο του δεύτερου ορόφου της σχολής . Δεν ήταν λίγες οι φορές που τον χτυπούσαν και τον χλεύαζαν.

Ο πατέρας του Βαγγέλη πήρε τον λόγο και είπε: «Ήρθε με όνειρα στα Γιάννενα.. Κι εγώ τώρα, τέσσερα χρόνια έρχομαι προσπαθώντας να μάθω γιατί… Εγώ έχασα τον γιo μου και δεν ξέρω γιατί τον έχασα. Αυτό θέλω να μάθω». Στη συνέχεια πρόσθεσε πως οι λέξεις φιλία, αξιοπρέπεια και ευγένεια για κάποιους δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα.

«Ο Βαγγέλης δεν περνούσε καλά αλλά αυτό δεν μας το είπε ποτέ…. Κι εγώ αυτό που δεν μπορώ να δεχθώ είναι την βία κατ΄ εξακολούθηση που του ασκήθηκε. Δεν προσπαθώ να βρω ενόχους, δεν θέλω να δικάσω, θέλω να μάθω», είπε ενώπιον του ακροατηρίου.

Από την άλλη μεριά η μητέρα του Βαγγέλη περιέγραψε τα όσα έμαθε πως βίωσε το παιδί της ενώ αναφερόμενη στην υπεύθυνη της Εστίας σημείωσε πως ήταν εκείνη που την ενημέρωσε ότι ο Βαγγέλης της δεν περνούσε καλά και υπέφερε από τη συμπεριφορά των συμφοιτητών του.

«Ο Βαγγέλης ήταν ένα παιδί που δεν είχε δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα, οι άλλοι τον είχαν ως στόχο για να περνούν την ώρα τους. Έτσι είναι οι φίλοι» είπε χαρακτηριστικά. Στην συνέχεια συγκίνηση προκάλεσε στην αίθουσα όταν συμπλήρωσε πως: «Όλοι είναι εδώ και το παιδί μου είναι στο χώμα».

Να ενημερώσουμε πως στην δίκη οι κατηγορούμενοι δεν παρευρέθηκαν αλλά εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους.

 

 

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa